Eerste trailer en poster voor de Warner Bros. Jungle Book film Mowgli

Warner Bros. heeft zojuist de eerste trailer en poster uitgebracht van de Jungle Book verfilming Mowgli. Oorspronkelijk zou de film uitgebracht worden in oktober 2017, maar het werd toen een jaar uitgesteld. Bekijk de beelden hieronder.

Eerste Trailer voor de Warner Bros. Jungle Book film Mowgli

Dit project had eerder al de titels Jungle Book: Origins en Jungle Book. De film is gebaseerd op verschillende verhalen van het boek The Jungle Book van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Het verhaal draait om de Indische jongen Mowgli, die als klein kind door een wolvenroedel werd opgevoed. De dieren van het oerwoud leven in harmonie met de jongen. Van de beer Baloo en de panter Bagheera leert hij leven volgens de harde wetten van de jungle. De tijger Shere Khan ziet de jongen echter als een bedreiging naarmate hij ouder wordt, en zal alles op alles zetten om met hem af te rekenen. Kan Mowgli verder leven in de jungle, of moet hij zich bij zijn soortgenoten aansluiten?

In 2016 bracht Disney al een verfilming uit van dit verhaal onder de titel The Jungle Book. Met een opbrengst van 1 miljard dollar en veel positieve recensies werd het een groot succes. Die film was voor een belangrijk deel geïnspireerd op de klassieke animatiefilm van Disney The Jungle Book uit 1967. Volgens regisseur Andy Serkis zal deze film van Warner Bros. veel trouwer zijn aan het boek, en ook een aanzienlijk donkerdere toon hebben. Terwijl de dieren in de Disney film grotendeels geanimeerd waren zal de film van Serkis veel meer gebruik maken van motion-capture technieken. Serkis speelde eerder al bekende motion-capture rollen in onder anderen The Lord of The Rings trilogie (2001 – 2003) en de Planet of The Apes trilogie (2011 – 2017). In deze film speelt Andy Serkis de beer Baloo. Naast hem zijn er rollen voor Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Peter MullanJack Reynor, Eddie MarsanTom Hollander, Matthew Rhys en Freida Pinto. Rohan Chand speelt de rol van Mowgli.

Mowgli wordt geproduceerd door Steve Kloves die zeven van de Harry Potter films schreef, Jonathan Cavendish en David Barrron, met Nikki Penny als uitvoerend producent. Het scenario is geschreven door de dochter van Kloves, Callie Kloves, gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling. De film wordt op 19 oktober uitgebracht in Real D 3D en IMAX 3D.