Krijgt Elijah Wood een cameo in The Lord of the Rings serie?

Het is inmiddels bijna 8 jaar geleden dat Elijah Wood voor het laatst te zien was als Frodo Baggins in The Hobbit: An Unexpected Journey. In een recent interview met IndieWire, liet Elijah Wood zich uit over Amazon Studios’ aankomende The Lord of the Rings serie. Toen hem gevraagd werd over een mogelijke terugkeer naar de franchise, antwoorden hij meteen met “absolutely”. Hij staat open om zijn iconische rol te spelen, zolang het maar een logische keuze zou zijn. Elijah Wood zei:

“If there was a world where that made sense and was organic to what they’re doing then yes. Look, any excuse to get to go to New Zealand to work on something I am absolutely there.”

Daarnaast ging hij ook in op een mogelijke titel voor de serie. Hij gaf aan dat hij het misleidend vond als de producenten de serie dezelfde naam zouden geven. Hij zei:

“They’re calling it The Lord of the Rings, but I think that’s slightly misleading. From what I understand, the material they are working on exists chronologically further back in history in the lore of Lord of the Rings or Middle-earth than any characters represented in Lord of the Rings. It sounds more ‘Silmarillion’ era. Not to get nerdy, but it’s the Second Age of Middle-earth.”

Tot op heden zijn er een aantal namen verbonden aan de serie. Joseph Mawle (Game of Thrones), Maxim Baldry (Years and Years), Markella Kavenagh, Ema Horvath en Morfydd Clark (Saint Maud), die de rol van een jonge Galadriel zal spelen. Daarnaast zijn er rollen voor Tom Budge, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith en Charlie Vickers.

De televisie adaptatie speelt zich af op Midden-aarde en onderzoekt nieuwe verhaallijnen voorafgaand aan J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring. Verdere details over het plot van de serie worden nog steeds geheim gehouden. De productie begint in 2020 en wordt opgenomen in Nieuw-Zeeland, op dezelfde locatie als de filmfranchise.

De langverwachte The Lord of the Rings serie speelt zich af in het Second Age. Dat plaatst ongeveer 3000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the Rings. Peter Jackson‘s The Fellowship of the Ring begon bij het einde van het tweede tijdperk, toen de laatste alliantie van elfen en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het tweede tijdperk besloeg bijna 3.441 jaar en het begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel potentieel voor verhalen, waaronder de opkomst van Sauron, het creëren van de One Ring en de opkomst van de Ringwraiths.

J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Orphanage, The Impossible) zal de eerste twee afleveringen regisseren en ook uitvoerend produceren naast zijn producerende partner Belén Atienza. JD Payne en Patrick McKay zijn showrunners en uitvoerend producenten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter