Elizabeth: A Portrait in Parts vanaf 21 april in de bioscoop

Een portret in delen. Van de beroemde regisseur van Notting Hill en Tea with the Dames komt Elizabeth: A Portrait in Part(s). Een nostalgische, opbeurende en moderne documentaire over koningin Elizabeth II – de grootste Britse monarch aller tijden en het langst dienende vrouwelijke staatshoofd in de geschiedenis. Bekijk de trailer hieronder.

De laatste negen decennia is koningin Elizabeth II verankerd in ons collectieve bewustzijn: onmiddellijk herkenbaar, maar ongrijpbaar en eeuwig onkenbaar. Tot nu. Met buitengewone toegang tot zeldzaam beeldmateriaal van het Koninklijk Archief, is Elizabeth een filmische viering van een icoon dat een unieke glimp laat zien van de vrouw achter de legende.

Elizabeth: A Portrait in Parts

Elizabeth: A Portrait in Parts

2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. De documentaire Elizabeth is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is. Elizabeth is tevens de laatste film van regisseur Roger Michell (Notting Hill, The Duke), die in 2021 overleed.

Elizabeth: A Portrait in Part(s) draait vanaf 21 april 2022 in de Nederlandse bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter