Emma Thompson & Alisha Weir in Netflix Matilda musical film

Na de recente casting van actrice Lashana Lynch als Miss Honey, heeft Netflix de hoofdcast bevestigd van hun aanstaande muzikale verfilming van de klassieke kinderroman Matilda van Roald Dahl. Nieuwkomer Alisha Weir neemt officieel de iconische titelrol op zich. Oscarwinnaar Emma Thompson (Nanny McPhee) heeft ook getekend voor een rol in Matilda, namelijk die van de kwaadaardige directrice van de Crunchem Hall Primary School, Miss Bulstronk.

Een andere rol in de film is er voor de Oscar-genomineerde Ralph Fiennes als Miss Trunchbull, de gemene directeur. Matilda wordt geregisseerd door Matthew Warchus, die de originele toneelproductie regisseerde. Netflix en Working Title zullen samen produceren. Oorspronkelijk werd verwacht dat de film zou worden opgenomen van augustus tot december 2020, maar het opnameschema voor de film wordt nu aangepast vanwege vergrendelingsprocedures voor de COVID-19-pandemie.

De oorspronkelijke regisseur van het stuk Matthew Warchus zei in een verklaring (via TheWrap):

“Matilda will be an imaginative and fresh retelling of the award-winning musical, ‘Matilda,’ featuring talented young newcomers, alongside established stars. I look forward to introducing this beloved and powerful story to a new generation of fans around the world.”

Emma Thompson & Alisha Weir in Matilda 

Matilda Wurmhout is zes jaar en heel erg slim. Ze kon al lezen toen ze twee was en inmiddels heeft ze alle boeken van de bibliotheek al uit. Haar ouders zijn de domste mensen op aarde: moeder leeft voor het bingospel en vader voor tweedehands auto’s en soms vergeten ze hoe Matilda heet. Op school gaat het er ook erg wreed aan toe: hoofdjuf Trunchbull is een dictator die haar Olympische reputatie als kampioen kogelstootster hoog houdt door haar leerlingen aan het haar het schoolplein rond te slingeren. Matilda komt erachter dat ze over buitengewoon bijzondere krachten beschikt… en daar laat ze het gemene schoolhoofd en andere slechte grote mensen lekker van meegenieten!

Matilda the Musical is geschreven door Dennis Kelly, met muziek en teksten van Tim Minchin. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl, vertelt Matilda over een superkrachtig meisje dat haar nieuwe vaardigheden gebruikt om de mensen om haar heen te helpen, terwijl ze ondertussen probeert om te gaan met de gruwelijke Miss Trunchbull.

Het is de tweede film die wordt gemaakt op basis van het boek. In 1996 speelde Mara Wilson Matilda in de gelijknamige film, waarin Danny DeVito haar vader speelde. Die film stelde teleur aan de box office, maar werd vervolgens een culthit op video.

Matilda the Musical draait momenteel in West End, waar het begon op 24 november 2011 in het Cambridge Theatre, na de première bij de Royal Shakespeare Company (RSC) van november 2010 tot januari 2011. De voorstelling liep op Broadway in het Shubert Theater, vanaf 13 april 2013 en sloot op 1 januari 2017.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter