Roland Emmerich wil Independence Day franchise

Het is inmiddels bijna vijftien jaar gelden dat de hitfilm, Independence Day, in de bioscopen verscheen. Een paar maanden geleden kregen we te horen dat regisseur Roland Emmerich en Dean Devlin werkten aan een tweetal vervolgen, met de titels ID Forever Part One en ID Forever Part Two.

Volgens de geruchten zouden de films zich twintig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film afspelen, en zich concentreren op wraak van de buitenaardse wezens. In een interview ging Emmerich in op het plot van de film. Volgens hem was het bovenal van belang om een mythologie op te bouwen voor de vervolgen. Wat we immers niet weten is waarom de buitenaardse wezens nou eigenlijk aanvallen. Hij vertelde:

”Wat is het grotere verhaal van dit hele gebeuren? We hebben het ook veel over zwermintelligentie gehad. Mensen zijn individueel intelligent. Maar zelfs als we elkaar vermoorden en oorlogen tegen elkaar voeren, hebben we iets speciaals. We hebben allemaal vertrouwen in het goede en het overwinnen van vijanden. En de films gaan daar een klein beetje over, vooral nu we een grotere mythologie hebben. Ik denk dat we niet gewoon een, maar twee of drie films kunnen maken. Je kunt een hele filmserie maken en dat is wat we willen doen.”

Het is dus de bedoeling om zoveel mogelijk mythologie op te bouwen en ruimte te laten voor mogelijk zelfs een filmserie. Maar eerst eens de twee films die nu op komst zijn. Wat die films betreft lijkt het er nu op dat een oudgediende, Jeff Goldblum, ook terug zal keren voor de film.

Voordat het echter zover is dat de Independence Day-films in de bioscopen draaien, moeten Emmerich en Devlin alles nog in goede vorm weten te gieten:

”Veel dingen moeten samenvallen. De stukken moeten in elkaar vallen en als dat gebeurt, zullen de films er komen.”