Evan Rachel Wood beschuldigt Marilyn Manson van seksueel misbruik

Actrice Evan Rachel Wood (True Blood en Westworld) stelt jarenlang misbruikt te zijn door Marilyn Manson. Het platenlabel heeft zich inmiddels gedistantieerd van de rockster. Daarnaast beschuldigen meerdere vrouwen de rockster van seksueel misbruik en intimidatie. 

In het verleden heeft actrice en activist Evan Rachel Wood gesproken over het vermeende misbruik dat ze heeft ondergaan door een niet bij naam genoemde ex. In een Instagram-bericht eerder deze week gaf ze een naam aan die ex. Wood schreef:

“The name of my abuser is Brian Warner, also known to the world as Marilyn Manson. He started grooming me when I was a teenager and horrifically abused me for years. I was brainwashed and manipulated into submission. I am done living in fear of retaliation, slander, or blackmail. I am here to expose this dangerous man and call out the many industries that have enabled him, before he ruins any more lives. I stand with the many victims who will no longer be silent.”

Verschillende andere vrouwen kwamen via sociale mediaplatforms naar voren om soortgelijke verklaringen af ​​te leggen waarin ze Manson beschuldigden van misbruik. Inmiddels heeft Manson ook gereageerd op de berichten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

Evan Rachel Wood en Marilyn Manson

Marilyn Manson is het pseudoniem van de Amerikaanse rocker Brian Hugh Warner. Toen hij begin jaren 90 een naam zocht, koos hij voor Marilyn Manson. Hij moest het vooral hebben van een afschrikwekkend imago en een choquerende show. Naast zijn carrière als muzikant heeft Manson ook regelmatig als acteur gewerkt. Hij verscheen in een aantal films en in televisieprogramma’s zoals American Gods, Salem, Sons of Anarchy en The New Pope.

Manson en Wood begonnen te daten in 2007, toen zij 19 jaar oud was en hij 38, en verloofden zich in 2010. Later dat jaar gingen ze uit elkaar. In 2018 getuigde Wood voor een House Judiciary Subcommittee als onderdeel van een poging om de Bill of Rights van Sexual Assault Survivors in alle 50 staten goed te keuren. Ze zei toentertijd:

“My experience with domestic violence was this: Toxic mental, physical and sexual abuse which started slow but escalated over time, including threats against my life, severe gaslighting and brainwashing, waking up to the man that claimed to love me raping what he believed to be my unconscious body.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marilyn Manson (@marilynmanson)

In de nasleep van de aantijgingen van Wood, zei Loma Vista Recordings – die Mansons meest recente albums uitbracht – in een verklaring op Twitter dat ze niet langer willen werken met de artiest en te willen stoppen met het promoten van zijn nieuwste album. Ook tv-zender AMC verbreekt de banden met de zanger en bandleider, die in de jaren 90 bekend werd als ‘shock rocker’.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter