EYE zoekt jonge film-juryleden voor de Young Audience Award

EYE zoekt jonge film-juryleden voor de Young Audience AwardDe European Film Academy heeft drie films voor de Young Audience Award 2017 genomineerd. Op zondag 7 mei zullen deze drie genomineerde films op hetzelfde moment aan meer dan duizend tieners worden vertoond in maar liefst dertig Europese steden, waaronder Amsterdam. Via een live-verbinding hebben de jury’s contact met elkaar en brengen ze gezamenlijk hun stem uit. Acteurs Ko Zandvliet en Jonas Smulders presenteren de dag in EYE, dus verwacht een feestje. Voor alles wordt gezorgd: lunch, snacks en zelfs een goodiebag. Ben je tussen de 12 en 14 jaar dan kun je je nu aanmelden via www.eyefilm.nl/efa.

Via de live stream yaa.europeanfilmawards.eu is de prijsuitreiking in Erfurt (Duitsland) in heel Europa te volgen.

De volgende drie films zijn genomineerd voor de EFA Young Audience Award 2017:

Goodbye Berlin (Fatih Akin, DE 2016, fictie)
De tiener Maik en zijn Russische vriend Tschick beleven samen een onvergetelijke zomer.

Ma vie de courgette (Claude Barras, FR 2016, animatie)
Na de dood van zijn moeder belandt de 10-jarige Courgette in een weeshuis waar hij nieuwe vrienden moet maken.

Das Mädchen vom Änziloch (Alice Schmid, CH 2016, documentaire)
De belevenissen van een 12-jarig meisje in een afgelegen dorpje in de Zwitserse bergen.

Over Young Audience Award
De Young Audience Award viert dit jaar zijn zesde editie en is een initiatief van de European Film Awards. Eerdere winnaars waren Kauwboy (2012), Nono het Zigzag Kind (2013), Spijt! (2014), My Skinny Sister (2015) en Jamais contente (2016). Het evenement in EYE wordt georganiseerd door MovieZone, powered by EYE.

EYE Filmmuseum 
EYE wordt wel ‘het filmgeheugen van Nederland’ genoemd. Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. EYE richt de blik niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Vier filmzalen, een grote ruimte voor wisselende tentoonstellingen, een educatieve workshopruimte, een museumwinkel en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.