EYE zoekt jongeren voor een jury

EYE zoekt jongeren voor een juryEYE zoekt nog jongeren voor de jury van de European Film Academy’s Young Audience Award 2015 – De Beste Europese Jeugdfilm, op 8 mei in EYE. De EFA heeft de drie films genomineerd: het Zweedse Girls Lost, het Franse Miss Impossible en het Turkse Rauf. Het woord is nu aan de jongeren zelf. Ben je tussen de 12 en 14 jaar en wil je ook meestemmen? Meld je dan aan voor 26 april.

Zondag 8 mei zullen de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day aan een jong publiek bestaande uit kinderen tussen de 12 en 14 jaar worden getoond in de 25 steden in Europa, waaronder Amsterdam in EYE. Het jonge publiek zal direct na de vertoning van de films hun stem uitbrengen op de beste film.

Vanuit de verschillende steden geven jongeren de winnaars door, waarna de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt wordt. De prijsuitreiking van deze verkiezing kan je via een live stream volgen, een speciale website waarop meer informatie over de nominaties en de deelnemende steden te lezen is. EYE zoekt nog jongeren voor de jury. Aanmelden en meer info.

De Young Audience Day in EYE is uitsluitend toegankelijk voor geselecteerde juryleden. Enthousiastelingen van 12 tot en met 14 jaar kunnen zich opgeven. Zij krijgen op 8 mei de drie genomineerde films te zien (speciaal voor de gelegenheid van Nederlandse ondertiteling voorzien) alvorens ze hun stem uitbrengen. Lunch, snacks en een goodiebag horen ook tot de beloning voor hun kritische blik. De deelname aan deze bijzondere dag is geheel gratis.

In 2012 werd de eerste EFA Young Audience Award gewonnen doorKauwboy van Boudewijn Koole. In 2013 door Nono, het zigzag kindvan Vincent Bal. In 2014 door de film Spijt! van Dave Schram, in 2015 My Skinny Sister (2015), die EYE later dit jaar uit zal brengen.