F1 is nu online te streamen

Het aanbod van Formule 1 is verplaatst naar Viaplay, maar dat is niet de enige manier om nog Formule 1 te kunnen kijken. Sommige kijkers ergeren zich groen en geel aan het commentaar van de nieuwe commentatoren van Viaplay. Gelukkig is het ook mogelijk om een abonnement bij F1 Pro af te sluiten of te kijken naar de gratis F1-streams uit het buitenland. Er zijn veel buitenlandse omroepen die de content gratis aanbieden. In Nederland naar F1 kijken middels bijvoorbeeld Viaplay is het gemakkelijkst. Maar toch zijn er veel mensen die klagen over de slechte kwaliteit die Viaplay momenteel levert. Het bedrijf heeft er zelf ook al excuses voor aangeboden. In ieder geval zijn er genoeg manieren om naar de wedstrijd te kijken en te zien of Max Verstappen zijn voorsprong op het wereldklassement weer vergroot.

Een goede F1 stream vinden

Het kan best lastig zijn om een goede Formule 1-stream te vinden. De meeste streams zijn van uitstekende kwaliteit, zeker als ze verzorgd worden door een omroep in het buitenland. Toch is het niet mogelijk om zomaar die wedstrijden te bekijken, want de aanbieder heeft alleen de rechten om de wedstrijden uit te zenden in eigen land. Als Nederlander is de kijker eigenlijk gebonden aan F1 Pro of aan Viaplay. Andere opties zijn er niet, maar ook die opties werken niet als iemand op vakantie is in het buitenland.

Dat betekent dat wie in Nederland is, vaak niet naar buitenlandse streams kan kijken. Wie op vakantie in het buitenland is als Nederlander, kan omgekeerd niet naar de Nederlandse diensten kijken. Beide problemen zijn gemakkelijk op te lossen door de locatie te veranderen. Op die manier heeft de kijker toegang tot vrijwel iedere Formule 1-stream. Maar daarvoor is het wel nodig om een Virtual Private Network (VPN) op te zetten.

Locatie veranderen met VPN

Door verbinding te maken met een VPN-aanbieder, is het mogelijk om de eigen locatie te veranderen. Daardoor lijkt het niet meer of de kijker in Nederland zit, maar bijvoorbeeld in België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. De gebruiker van de VPN kan zelf zijn eigen locatie kiezen. Er zijn heel wat aanbieders die het mogelijk maken om de locatie naar eigen inzicht te veranderen. Er zijn verschillende diensten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Surfshark en NordVPN. Sommige aanbieders hebben zelfs korting of een garantie dat bij ontevredenheid binnen 30 dagen het geld weer terug wordt gegeven. Een dergelijk abonnement kost hooguit een paar euro per maand.

Het voordeel van een VPN-abonnement is dat het mogelijk is om op elk apparaat Formule 1 te kijken. De software van zo’n aanbieder is namelijk te gebruiken op de smartphone, tablet, computer of laptop. Dankzij de VPN-verbinding is het ook mogelijk om op vakantie naar de gewenste Formule 1 stream te kijken. Wie bijvoorbeeld op vakantie is naar Oostenrijk, kan de locatie naar Nederland veranderen. Wie liever de Oostenrijkse stream van Formule 1 kijkt, kan dit zien via de stabiele en gratis stream van Servus TV, met Duits commentaar.

Formule 1 streamen vanuit Nederland

Wie vanuit Nederland naar Formule 1 wil kijken, kan zelf kiezen welke omroep hij wil gebruiken om naar Formule 1 te kijken. In Nederland is het kijken van de wedstrijden meestal betaald, maar in het buitenland zijn de wedstrijden soms gratis en legaal te bekijken. Door een VPN te gebruiken is het mogelijk om de locatie te veranderen van Nederland naar een ander land naar keuze. Zodra de verbinding met de VPN-server in het buitenland tot stand is gekomen, verloopt al het internetverkeer via deze locatie.

Daardoor verandert het IP-adres en zal de aanbieder de kijker herkennen als inwoner van het land waarvoor hij uitzendt. Op die manier is het mogelijk om naar de buitenlandse F1-wedstrijden te kijken.

Streamen Formule 1 vanuit het buitenland

Op vakantie en toch kijken naar Nederlandse streamingdiensten zoals Viaplay? Ook dat is (nog) geen probleem. Daarvoor is het mogelijk om de VPN in het buitenland in te schakelen en de locatie te veranderen naar Nederland. Daardoor is het mogelijk om de locatie naar Nederland te veranderen. Op die manier denkt Viaplay dat de kijker in Nederland is, zodat het mogelijk is om vanaf het vakantieadres naar de Nederlandse streamingdienst te kijken.