Fantastic Beasts 3 petitie eist de terugkeer van Johnny Depp

De release van het derde deel van de film Fantastic Beasts is uitgesteld tot de zomer van 2022 door het gedwongen vertrek van hoofdrolspeler Johnny Depp. Dat maakte Warner Bros vrijdag bekend. Uren nadat hij zijn vertrek uit de Fantastic Beasts franchise had onthuld, is er een nieuwe petitie gestart om Warner Bros. te overtuigen om Johnny Depp terug te halen.

Vrijdag heeft Depp op Instagram zijn fans laten weten dat Warner Bros. hem had gevraagd af te treden als Grindelwald in Fantastic Beasts 3 in het licht van recente gebeurtenissen. “I have respected and agreed to that request,” schreef Depp, terwijl de studio in een daaropvolgende verklaring bevestigde dat de rol opnieuw zal worden gecast.

Johnny Depp vs Amber Heard

Depp’s gedwongen exit uit Fantastic Beasts 3 komt dagen nadat een rechter tegen hem had geoordeeld in zijn rechtszaak wegens smaad tegen News Group Newspapers nadat de publicatie hem in een artikel uit 2018 een ‘wifebeater’ had genoemd. De opmerking komt voort uit aantijgingen van Depp’s ex-vrouw Amber Heard, dat hij haar tijdens hun huwelijk fysiek had misbruikt. Temidden van de voortdurende juridische strijd doken audio-opnamen op van Heard die naar verluidt toegaf Depp te hebben aangevallen; Ondertussen voerde Heard in de rechtbank aan dat zij bij verschillende gelegenheden het slachtoffer was van Depp. Uiteindelijk oordeelde het Hooggerechtshof tegen Depp, hoewel hij en zijn juridische team in beroep zullen gaan tegen de beslissing.

Johnny Depp petitie

Aangezien Johnny Depp heeft beweerd dat Heard’s beweringen hem al hadden ontslagen uit de Pirates of the Caribbean-franchise, is dit nu de tweede grote franchiserol die de acteur gedwongen heeft moeten verlaten. Eerder waren er petities gemaakt voor Disney om van koers te veranderen en Depp terug te halen als Captain Jack Sparrow, maar ze lijken niet succesvol te zijn geweest. In een nieuwe petitie gelanceerd door Lepplady Larson, vragen fans nu aan Warner Bros. om niet dezelfde fout te maken, waarbij ze beweren dat ze een “ten onrechte vervolgde man” straffen. In de petitie is te lezen:

“The damage is done. Not just to Johnny, but every male survivor of domestic abuse. By finding against Johnny and his preponderance of evidence in the face of Heard’s abysmal lack of evidence, by saying that he believed Amber Heard because she’s a woman, the judge has made it impossible for abused men to come forward in search of support. And by dumping Johnny, WB sends the message that they support abusers, and have no support whatsoever for the true victim.”

Het valt nog te bezien of het beroep van Depp betere resultaten zal opleveren in het Britse rechtssysteem. Dit zal niet zijn enige kans zijn om zijn naam legaal te zuiveren, aangezien Depp ook in de Verenigde Staten een aanklacht wegens laster heeft ingediend tegen Heard voor een bedrag van $50 miljoen.

Op social media is de hashtag #JusticeForJohnnyDepp ook weer trending nadat het nieuws bekend was over zijn exit uit Fantastic Beasts 3, waardoor de film werd uitgesteld tot 2022. De petitie voor Warner Bros. kun je vinden op Change.org.

Fantastic Beasts franchise

Fantastic Beasts is een Brits-Amerikaanse fantasyreeks, welke geïnspireerd is op het gelijknamige boek van J.K. Rowling. De film is een spin-off van de Harry Potterfilmserie.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaarsals de No-Maj wereld.

Aan het einde van de eerste film werd de krachtige Duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Depp) met behulp van Newt Scamander (Redmayne) gevangen gezet door de MACUSA. Maar, zoals hij al dreigde, wist Grindelwald aan zijn gevangenschap te ontsnappen en is hij begonnen met het verzamelen van volgelingen. De meesten daarvan zijn zich niet bewust van zijn ware plannen: om volbloedtovenaars te laten heersen over niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald ervan te weerhouden zijn plannen uit te voeren, roept Albus Dumbledore (Law) de hulp in van zijn voormalig leerling Newt Scamander. Hij gaat akkoord, zich niet bewust van de gevaren die hem te wachten staan. Grenzen worden getrokken en liefde en loyaliteit komen zelfs bij de beste vrienden en meest hechte families op het spel te staan, in een steeds verdeelder rakende toverwereld.

In de filmreeks speelt Oscar winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) de rol van Newt Scamander. Daarnaast zijn er rollen voor Katherine WaterstonAlison Sudol en Dan Fogler. Jude Law kruipt in de huid van een jongere Dumbledore. Andere rollen zijn er voor Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner.

De Fantastic Beasts films worden geregisseerd door David Yates.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter