Fascisme neemt het land over in trailer voor HBO-serie The Plot Against America

HBO heeft de trailer vrijgegeven voor de aankomende gelimiteerde serie The Plot Against America, waarin we de obstakels zien die een joods gezin zal doormaken wanneer een antisemitische en fascistische persoon de nieuwe president van Amerika wordt. Bekijk de trailer hieronder. In de hoofdrollen zien we Winona Ryder, Zoe Kazan en John Turturro. De miniserie verschijnt op 16 maart.

The Plot Against America is een zesdelige miniserie, gebaseerd op de roman van Philip Roth. Het gaat over een alternatieve Amerikaanse geschiedenis, verteld door de ogen van een joods gezin uit de arbeidersklasse in New Jersey, terwijl ze de politieke opkomst zien van Charles Lindbergh, een vlieger-held en xenofobe populist die president wordt en de natie verandert in fascisme.

De serie heeft hoofdrollen voor Golden Globe-winnaar Winona Ryder (Stranger Things) als Evelyn Finkel, Golden Globe-genomineerde John Turturro (The Night Of) als Rabbi Lionel Bengelsdorf en Emmy-genomineerde Zoe Kazan (The Ballad of Buster Scruggs, Olive Kitteridge) als Elizabeth ‘Bess’ Levin. Er zijn ook rollen voor Morgan Spector (Homeland) als Herman Levin, Anthony Boyle (Harry Potter and the Cursed Child) als Alvin Levin, Azhy Robertson (Juliet, Naked) als Philip Levin en nieuwkomer Caleb Malis als Sandy Levin.

The Plot Against America is geschreven en uitvoerend geproduceerd door David Simon en Ed Burns. Joe Roth, Jeffrey Kirschenbaum, Nina K. Noble, Megan Ellison van Annapurna, Sue Naegle en Susan Goldberg zullen ook uitvoerend produceren. Co-executive producers zijn Dennis Stratton en Philip Roth.