Fast & Furious franchise eindigt na deel 11, laatste 2 delen dubbelfilm

Het was een idee waar cast en crew een paar jaar geleden naar verwezen en nu is bevestigd dat Universal Pictures zijn Fast & Furious-franchise van bijna $6 miljard zal afronden met twee laatste films en vijfvoudig franchiseregisseur Justin Lin aan het roer heeft gezet van beide films. Dit meldt Deadline.

Hoewel de ontwikkeling van het verhaal van de films nog in de kinderschoenen staat, wordt aangenomen dat de schrijver van de serie Chris Morgan terug zal keren om de laatste twee films te schrijven. Daarnaast zullen acteurs Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel en Sung Kang terugkeren. Het is nog onduidelijk of Hobbs & Shaw-acteurs Dwayne Johnson en Jason Statham dat zullen doen, omdat de laatste ruzie had met Diesel.

De eerste acht films van The Fast and the Furious brachten samen ruim $5,8 miljard op. Daarmee is de het een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis.

Fast & Furious franchise eindigt

Diesel en acteurs sterren, crewleden en zelfs de studio hebben in de loop der jaren laten vallen dat de franchise hoogstwaarschijnlijk zou eindigen na de tiende film. Met het succes van de spin-off van Johnson en Statham zag de studio wel potentieel om naast het hoofdverhaal door te gaan met een Hobbs & Shaw-vervolg dat momenteel in ontwikkeling is, evenals een door vrouwen geleide spin-off en de Netflix-animatieserie Fast & Furious Spy Racers, die onlangs zijn tweede seizoen uitbracht.

In F9 leidt Dom Toretto een rustig leven met Letty en zijn zoon Brian, maar ze weten dat er altijd gevaar op de loer ligt. Deze keer zal die dreiging Dom dwingen de zonden uit zijn verleden onder ogen te zien als hij degenen wil redden van wie hij het meest houdt. Zijn crew komt samen om een ​​wereldschokkend complot te stoppen onder leiding van de meest bekwame huurmoordenaar en krachtige coureur die ze ooit zijn tegengekomen: een man die toevallig ook Doms verlaten broer Jakob (John Cena) is.

F9 zag de terugkeer van Justin Lin als regisseur, die de leiding had over het derde, vierde, vijfde en zesde deel van de serie toen deze veranderde in een wereldwijde blockbuster. De actie raast de hele wereld over – van Londen tot Tokio, van Midden-Amerika tot Edinburgh en van een geheime bunker in Azerbeidzjan tot de drukke straten van Tbilisi.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter