Film Tip | Sleepy Hollow

De horrorfilm Sleepy Hollow is Tim Burtons verfilming van het korte verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving. Hoewel het in 1999 niet gezien werd als Tim Burtons beste werk kreeg het al snel een cult status. 

Titel: Sleepy Hollow
Regisseur:
Tim Burton
Cast: Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Christopher Walken, Christopher Lee, Michael Gambon, Michael Gough
Scenario: Washington Irving, Kevin Yagher, Andrew Kevin Walker
Genre: Horror, actie, fantasie
Speelduur:
105 min
Release:
1999

Film Tip | Sleepy Hollow

In het jaar 1799 wordt politieagent Ichabod Crane (Johnny Depp) uitgezonden naar het dorp Sleepy Hollow, waar een reeks burgers via onthoofding om het leven zijn gebracht. De lokale bevolking gelooft dat de moorden zijn gepleegd door de zwarte ruiter zonder hoofd. Als natuurlijke sketicus onderzoekt Ichabod deze moordmysterie, maar beetje bij beetje ontrafelt zich een veel complexer geheim achter de misdaden.

Tim Burtons Sleepy Hollow is niet de trouwste verfilming van het korte verhaal. Wie een betere her-vertelling van Washington Irvings werk wil zien kan beter de Disney animatiefilm uit 1949 kijken. De Tim Burton film bevat wel enkele hommages aan de Disneyfilm. Daarnaast is het vooral een eerbetoon aan de klassieke horrorfilms van Hammer Film Productions. De art directie toont grauwe kleuren; maar de moord scenes zijn grotesk, met bloed dat bijna een neon rode kleur aanneemt. De visuele effecten zijn niet altijd overtuigend en doen soms denken aan low budget stop-motion. En daar bovenop bevat de film veel bijrollen voor oudere filmsterren die we nog kennen uit de Hammer horror films, zoals Christopher Lee, Michael Gambon, en Michael Gough.

Waarom kijken?

  • Briljante art directie
  • Lugubere humor
  • Hommage aan Hammer horror
  • All-star cast

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter