Filmtip | Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 is de sequel op de sci-fi cult-film Blade Runner van Ridley Scott. Denis Villeneuve neemt nu het stokje van regisseur over. Deze gerenommeerde sciencefiction film is op verschillende streamingsdiensten te zien.

Titel: Blade Runner 2049
Regisseur: Denis Villeneuve
Cast: Ryan GoslingHarrison FordAna de ArmasDave BautistaJared LetoRobin WrightEdward James OlmosSylvia HoeksCarla Juri, Hiam Abbass, David Dastmalchia, Mackenzie Davis, Barkhad Abdin en Lennie James
Scenario: Hampton Fancher
Genre: Science fiction film
Speelduur: 163 minuten
Releasedatum: 2017

Kijk Blade Runner 2049 online

Filmtip | Blade Runner 2049

30 jaar na de gebeurtenissen van de originele Blade Runner wordt agent Rick Deckard (Harrison Ford) vermist. Agent K (Ryan Gosling) is een replicant die op andere replicants jaagt. De ontdekking van een overleden replicant die een kind zou hebben gebaard kan de relatie tussen mensen en replicants op zijn kop zetten. Is er een link tussen Deckard, agent K en deze replicant?

Blade Runner 2049 is de sequel van de Ridley Scott klassieker Blade Runner (1982). Net als zijn voorganger kreeg de sequel van Denis Villeneuve lovende kritiek. Deze cyberpunk neo-noir duikt diep in de vraag: “Wat betekent het om mens te zijn?”. De film wordt gezien als een van de weinige sequels die zijn voorganger evenaart of zelfs overtreft.

Waarom kijken?

  • Diepgaand sci-fi verhaal over de aard van mens en machine
  • Oscar-winnende cinematografie
  • Visueel spektakel met praktische sets en special effects
  • Een van de beste sequels aller tijden

In de rubriek ‘Filmtip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.

Bekijk hier onze video recensie van Blade Runner 2049.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter