Filmtip | Mystic River

Sean Penn, Tim Robbin en Kevin Bacon spelen tegenover elkaar in de Mystic River. Deze Clint Eastwood film is een neo-noir over de vicieuze cirkel van geweld, wraakzucht en trauma. 

Titel: Mystic River
Regisseur:
Clint Eastwood
Cast: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney, Emmy Rossum
Scenario: Brian Helgeland (script), Dennis Lehane (boek)
Genre: Thriller, misdaad, drama
Speelduur:
138 min
Release:
2003

Filmtip | Mystic River

Drie jeugdvrienden uit Boston zijn door de jaren heen uit elkaar gegroeid. Sean (Kevin Bacon) is politieagent, Jimmy (Sean Penn) heeft een crimineel verleden en Dave (Tim Robbins) wordt geplaagd door een jeugdtrauma nadat hij als kind in de aanwezigheid van zijn vrienden werd ontvoerd. Een nieuwe tragedie brengt de middeljarige vrienden weer samen, maar het lijkt erop dat elk van hen een duister geheim verhult.

Mystic River werd geregisseerd door Clint Eastwood. De film is gebaseerd op het gelijknamige roman uit 2001. In 2004 werd de film genomineerd voor 6 Oscars. Sean Penn won de Oscar voor beste manlijke hoofdrol en Tim Robbins voor beste mannelijke bijrol.

Waarom kijken?

  • Een meeslepende neo-noir
  • Psyschologische drama over jeugdtrauma’s
  • Oscar winnend acteerwerk van Sean Penn en Tim Robbins
  • Meesterlijk regiewerk van Clint Eastwood

In de rubriek ‘Filmtip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter