Filmtip | The Naked Gun

De Zucker broers maakten in 1988 misschien wel hun populairste film, en een van de meest geliefde comedyfilms aller tijden. Leslie Nielsen speelt Lt. Frank Drebin, de onbekwame maar charmante politieagent, in The Naked Gun: From the Files of Police Squad!. Het is een parodie op het politiegenre met een grapdichtheid als geen andere comedyfilm.

Titel: The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Regisseur:
David Zucker
Cast: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, Ricardo Montalbán, George Kennedy, O. J. Simpson
Scenario: Jerry Zucker, Jim Abrahams, David Zucker, Pat Proft
Genre: Comedy, politie
Speelduur:
85 min
Release:
1988

Filmtip | The Naked Gun

Nadat zijn collega agent in het ziekenhuis belandt raakt Lt. Frank Drebin op het spoor van een crimineel complot om de Britse koningin te liquideren. De film is voor een groot deel een serie gags, die de Zucker broers herhalen uit de kortdurende serie Police Squad! (1982), ook met Leslie Nielsen in de hoofdrol. Nielsen werkte hiervoor al met de Zucker broers in de komische rampenfilm Airplane! (1980).

Leslie Nielsen begon zijn carrière als serieuze acteur, in klassiekers als Forbidden Planet (1956). Na een tamelijk succesvolle tv-carrière werd hij gecast in de absurdistische comedyfilms van de Zucker broers. Zijn charisma als oude Hollywoodster en zijn deadpan acteerwerk maakte hem perfect voor dit type humor.

Filmcritcus Roger Ebert noemde Leslie Nielsen “the Olivier of spoofs”. Over deze film zei hij:

“The only objective is generate as many laughs as possible at a break-neck speed, no matter how corny, how obvious or how exaggerated. In fact: the worst the better. You have to have to have the mind of a 6th grader to make these movies and you have to have the mind of a 5th grader to enjoy them, but I guess the day I saw this movie that was just about the level that I was opperating at.”

Waarom kijken?

  • Leslie Nielsen in topvorm
  • Flauwe humor op zijn sterkst
  • Hommage aan het politie genre
  • O.J. Simpson voordat hij een controversieel figuur werd

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter