Filmweek 12 door Sandro

Filmweek 12 door Sandro. De twaalfde filmweek zit er weer op. Wat voor interessante nieuwtjes had de filmwereld deze keer te bieden?

Het is nu officieel: er komt een vijfde Indiana Jones, met niemand minder dan Steven Spielberg in de regiestoel en Harrison Ford in de hoofdrol. Het is wel opmerkelijk dat Ford nog altijd bereid is om weer in de huid van deze bejaarde filmheld te kruipen. Al jaren heeft hij zijn best gedaan om van Han Solo af te komen, en nu hij die rol niet meer zal spelen is Disney al op zoek naar een jonge acteur om hem te vervangen. Ik vraag me af wat Alec Guinness had gevonden van het feit dat er maar liefst drie jonge acteurs in de rij staan om in Star Wars te mogen spelen. Hij was de films al zat tijdens de opnames.

Groot nieuws voor de jonge dames, want hun favoriete films krijgen straks ook weer een vervolg. Anne Hathaway zal opnieuw samenwerken met regisseur Gary Marshall in The Princess Diaries 3. Frozen 2 zal ook niet meer lang op zich laten wachten. Terugkerende ster Kristen Bell heeft laten weten dat de opnames deze maand nog beginnen.

Filmweek 12 door Sandro - Opnames Frozen 2 beginnen deze maand

Opnames Frozen 2 beginnen deze maand

Zelfs klassiekers kunnen tegenwoordig niet aan vervolgfilms ontkomen. In de volgende trailer krijgen we een eerste blik op de hervertelling van Ben Hur. Na 21 jaar is Michael Mann van plan om een prequel van Heat te maken. Eerlijk gezegd vond ik de eerste film geen absoluut meesterwerk. Het is een sterke karakterfilm, maar dat lag grotendeels aan het acteerwerk van Robert de Niro en Al Pacino. De vraag is dus wat een Heat prequel nou kan worden zonder deze twee acteurs.

Filmweek 12 door Sandro - Eerste Ben-Hur trailer Eerste Ben-Hur trailer

Een andere klassieker die dezelfde behandeling krijgt is Canonball Run, daar zal namelijk een remake van komen. Noemde ik Canonball Run nou een klassieker? De twee films die filmcritici Siskel & Ebert beschreven als de slechtste filmreeks die ze ooit hadden mogen beoordelen? Of het nou een goede film is of niet maakt blijkbaar niet meer uit. Als het nostalgische waarde heeft valt er geld aan te verdienen, en als er geld aan valt te verdienen is een nieuwe film een garantie. Het is daarom volgens mij maar een kwestie van tijd voordat Dennis zijn lijst van sequels die gelukkig nooit gemaakt zijn moet aanpassen.

Ben je al dat nieuws over sequels onderhand zat? Maak je maar geen zorgen, ik wil het ook over andere dingen hebben. Wat dacht je van een nieuwe trailer en poster voor de verfilming van Warcraft!? Dat was maar een grapje. Een regisseur die momenteel afstand probeert te nemen van grote commerciële projecten is Guillermo del Toro. Hij zou nu bezig zijn met een nieuwe film over bovennatuurlijke verschijnselen. Veel zegt die beschrijving helaas niet, maar we weten in ieder geval wel dat Oscarwinnares Octavia Spencer erin zal spelen.

Tenslotte wil ik nog BFI’s lijstje van 30 beste LGBT films met jullie delen. Dit lijstje is samengesteld om de dertigste editie van BFI Flare: London LGBT Film Festival te vieren. Ik zal maar eens een keer de tijd nemen om dat lijstje helemaal af te kijken. Die lesbische seksscène van 10 minuten uit Blue is the Warmest Colour… dat is toch veel leuker om naar te kijken dan uitgelekte naaktfoto’s van Jennifer Lawrence. Pas in ieder geval maar op dat je niet aan de privé gegevens van actrices gaat zitten, want dat zou je zomaar 18 maanden celstraf kunnen opleveren.

Dat was het dan weer voor deze week! Doe mee aan onze prijsvragen van Risen en De Helleveeg. Blijf ons volgen, want komende week zullen we veel leuke dingen presenteren rond Brussel Comic Con en Dutch Comic Con!