Filmweek 15 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 15 door Martijn: Het was weer een goede filmweek. We hebben namelijk twee leuke gastrecensies binnengekregen.

De ene was van Erik Jansen (Monsieur Chocolat) en andere van Willem Jansen (Spotlight). We hopen nog veel vaker van deze heren te horen! Mocht jij ook nog interesse om een bijdrage te doen aan Filmhoek, laat het ons weten.

Oké, weer even naar het filmnieuws. De eerste reacties op Captain America: Civil War kwamen namelijk binnen. Deze waren grotendeels positief.

Captain-America-3-Civil-War-Cap-vs-Iron-Man-artwork

De eerste reacties op Captain America: Civil War zijn grotendeels positief

Ook Spider-man was in het nieuws. De titel van zijn aankomende film is namelijk (hoogstwaarschijnlijk) bekend. Daarnaast zagen we de eerste foto’s van Mad Mikkelsen’s slechterik in Doctor Strange. Het is alleen nog niet bekend hoe deze slechterik heet.

Het is overigens al wel bekend wie de twee aliens zijn waarmee Star Trek Beyond regisseur Justin Lin op de foto staat. Het gaat om Danny Pudi en Kim Kold. Daarnaast is bekend geworden dat Nederlands actrice Famke Janssen een rol heeft in de Obama-film Barry en Hugh Dancy toegevoegd is aan de cast van Fifty Shades Darker.

Grappig was om te zien dat enkele acteurs die vooral bekend zijn van series nu ook grote filmrollen krijgen. Het werd namelijk bekend dat Game of Thrones acteur Kristofer Hivju in Fast & Furious 8 gaat spelen. Hij is trouwens niet de enige GoT-acteur met een filmrol. Pedro Pascal gaat meedoen aan Kingsman: The Golden Circle. Of wat dacht je van Jim ‘Sheldon’ Parsons, die bekend is van The Big Bang Theory? Hij heeft een rol in het drama Hidden Figures.

Dan het Star Wars nieuws van deze week. Als het je interesseert heb je vast al wel de eerste Star Wars: Rogue One trailer gezien. Mocht dat niet zo zijn, bekijk hem dan snel!

Overige trailers waren er voor Blood Father, The BFGThe Lost City of ZBad Neighbours: Sorority Rising en de bizarre Swiss Army Man trailer met Daniel Radcliffe.

Je vraagt je zelf nu misschien af of er ook wat controversieel nieuws was? Niet echt, al waren er wel wat mensen verontwaardigd om het feit dat het Looney Tunes personage Speedy Gonzales een eigen animatiefilm krijgt. Ook het nieuws dat Curtis ’50 Cent’ Jackson een rol in The Predator krijgt viel niet bij iedereen goed. Persoonlijk vind ik het niet zo erg, zolang hij maar niet de hoofdrol krijgt.

Dit waren de hoogtepunten van Filmweek 15. Welk nieuws sprak jou aan? Plaats gerust commentaar of reageer via Facebook. Ook kun je meedoen aan de prijsvragen voor Triple 9A Bigger Splash en My Big Fat Greek Wedding 2

Panoramische filmbeleving Don’t go to the movies, go into them (Luka Mans)

Bekijk trouwens ook nog even de blog Panoramische filmbeleving: Don’t go to the movies, go into them van Luka Mans (zeker een aanrader)