Filmweek 17 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 17 door Martijn: Het was weer een interessante filmweek. Dit keer zal ik het nieuws opdelen in categorieën, maar eerst een ander nieuwtje:

Onze nieuwsredactie medewerker en recensent Dennis van Elten heeft namelijk afscheid genomen van Filmhoek. Hij kon het schrijven niet meer combineren met zijn andere werkzaamheden. Dennis was vooral bekend om zijn interessante, maar soms ook controversiële blogs rondom het downloadverbod. Namens het hele team wensen wij Dennis veel succes met zijn verdere werkzaamheden!

Het meest verrassende bericht van Filmweek 17:

Het meeste verrassend was toch wel dat Marvel de film Inhumans officieel heeft verwijderd uit hun schema. Veel fans zijn nu dus teleurgesteld. Het is nog niet bekend of de film ooit nog wordt uitgebracht.

Het leukste nieuwtje:

Jonge Dumbledore in Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ik was blij verrast toen ik las dat het personage van Dumbledore misschien voorkomt in Fantastic Beasts and Where to Find Them. Alhoewel het project misschien als uitmelkerij kan worden gezien, zou ik het zelf wel leuk vinden om de oude Harry Potter personages nog een terug te zien.

Het dieptepunt:

renesse trailer filmhoek weekoverzicht

Het dieptepunt was toch wel de trailer van Renesse. Ik moet toegeven, het idee dat er een film rondom dit beruchte vakantieoord gemaakt werd is best grappig, maar in de praktijk kan dit bijna alleen maar tegenvallen. Of dat ook het geval is weet ik niet, maar de trailer beloofd al niet veel goeds.

Blogs en Recensies:

Ook deze week verschenen er enkele recensies en een blog

Onze eigen Immy Verdonschot was weer aanwezig bij het Imagine Film Festival. Dit keer niet als vrijwilliger, maar om verslag te doen.

Een van de films die Immy op het Imagine festival zag was Midnight Special. Een film rondom een jongetje met vreemde krachten.

Onze gastrecensent Erik Jansen blijft maar doorgaan en haalt de rest bijna in! Dit keer geeft hij zijn mening over Bastille Day, een thriller met Idris Elba.

Trailers:

Hier een overzichtje van de trailers die in Filmweek 17 verschenen:

De gameverfilming is zo te zien visueel dik in orde, nu het verhaal nog.

Een spectaculaire western en een remake van de klassieker uit 1960. Ik heb er in ieder geval zin in gekregen.

Een flauwe komedie met Zac Efron en Adam DeVine. Twee broers die een vriendin moet vinden om mee te nemen naar de bruiloft van hun neef. De film is blijkbaar gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De vierde film in de Bourne-trilogie. Natuurlijk is de hoofdrol weer voor Matt Damon.

In deze boekverfilming zien we de jonge Rachel die verzeild raakt in een mysterieus complot. De hoofdrol is voor Emily Blunt.

The Infiltrator moet wel een spannende en pakkende misdaadthriller gaan worden.

Dit is een biopic rondom de bedenker van meest ellendige restaurant ter wereld: McDonalds. Toch moet ik toegeven dat de trailer sterk overkomt en ik de film wel zou willen zien.

Deze komedie met Adam Sandler en David Spade bevat naast flauwe grappen ook een hoop spektakel en geweld.

De nieuwe Independence Day-film zal net zoals zijn voorganger weer een hoop indrukwekkende stunts bevatten.

Disney heeft de laatste trailer voor Alice Through the Looking Glass vrijgegeven. Deze film zal vanaf 1 juni 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien. Mocht je de trailer nog niet bekeken hebben, dan is het sterk aan te raden om dat wel te doen.

Een sfeervolle Woody Allen film die zich in de jaren 30 afspeelt.

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 17. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook.