Filmweek 26 door Sandro

Filmweek 26 door Sandro. Het was weer een interessante en actieve filmweek. Zoals gewoonlijk presenteer ik het nieuws, opgedeeld in categorieën. Laten we deze week beginnen met een nieuwe update over de Nederlandse Western Gunhand.

Makers van Gunhand - Filmweek 26 door Sandro

Ontmoet de makers van Gunhand.

Onder volgers van dit project bestond er nog onzekerheid over het stadium van de productie van deze film. Daarom kwamen de makers bij elkaar om duidelijk te maken dat de film nog opgenomen moet worden. Blijf in ieder geval onze website bezoeken voor meer updates rond de crowdfunding campagne.

Het meest opmerkelijke nieuws:

Roland Emmerich is geen fan van superheldenfilms, hij vindt het idee van een man in een flamboyant uniform maar suf. Daarom zijn de helden in zijn ‘serieuze’ films ook stereotype rednecks, stotterende nerds en een president die zijn leven riskeert als straaljagerpiloot… Deze week ging de langverwachte sequel van Independence Day in première, de jaren 90 klassieker die wat mij betreft meer schade heeft aangericht aan de filmindustrie dan aan het Witte Huis. Emmerich heeft het derde deel al in de planning, maar zelfs fans lijken niet onder de indruk van deze tweede film. Ik verzoek mensen daarom vriendelijk om deze film te laten falen zodat we gezamenlijk de invasie van Emmerich films kunnen stoppen.

Het leukste nieuwtje:

Onderbeds - Filmweek 26 door Sandro

Onderbeds in première.

Ook ging de afstudeerfilm Onderbeds in première in Cinemec Utrecht. Was jij als kind bang voor monsters onder je bed? Een 9-jarig meisje in de film raakt met deze wezens bevriend.

Het dieptepunt:

Anton Yelchin overleden - Filmweek 26 door Sandro

Anton Yelchin op 27-jarige leeftijd overleden.

Het is altijd tragisch als een (getalenteerde) acteur overlijdt. Het is nog erger als het gaat om een 27-jaar oude acteur die in een freak-ongeluk om het leven komt. Anton Yelchin werd door zijn eigen auto tegen een stenen brievenbus vastgeklemd.

Blogs en Recensies:

Ook deze week waren er weer twee recensies.

Filmhoek bezocht een persvoorstelling van deze Frans-Japanse animatiefilm met de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit. Hierbij mijn eigen mening over de film.

Erik Jansen schreef een recensie over Race, een biopic over de Afro-Amerikaanse atleet Jesse Owens.

Trailers en meer beelden:

In de nieuwste trailer van South Park: The Fractured but Whole komt naar voren dat dit spel het Marvel- en DC universum op de hak zal nemen.

We zagen de volledige trailer voor de Jack Reacher sequel met Tom Cruise.

The Legend of Tarzan draait om het leven van de wilde man nadat hij de jungle verlaat.

Birth of a Nation kreeg zijn eigen trailer. Laten we hopen dat het hier niet om een remake gaat van die heroïsche Ku Klux Klan film uit 1915.

Asa Butterfield ontdekt een school voor merkwaardige kinderen. Is dit weer zo’n Harry Potter rip-off?

De eerste clips van Disney’s verfilming van The BGF. Tot zover lijkt de film erg trouw te zijn aan het boek.

De volgende clip legt uit hoe Dr. Okun nog leeft in Independence Day: Resurgence. Het antwoord: de schrijvers hebben gebruik gemaakt van de klassieke soap plotwending.

In de setfoto’s van de nieuwste Transformers krijgen we een eerste blik op de robot side-kick Squeeks.

Tom Holland is te zien op de set van Spider-Man Homecoming.

Eddie Redmayne is te zien in de nieuwste poster van Fantastic Beasts and Where to Find Them.

De castleden van Suicide Squad kregen opnieuw allemaal een nieuwe poster. Met zoveel promotie rond deze film kan Warner Bros. het haast niet veroorloven om deze film te verpesten, anders komt het misschien nooit goed met het DC Universum.

Aankondigingen:

Laura Haddock is toegevoegd aan de cast van Transformers: The Last Knight.

De synopsis en logo van Justice League zijn bekend gemaakt. Het lijkt erop dat de kijker meteen geïntroduceerd zal worden aan alle superhelden.

Lord Zordon van Power Rangers zal door niemand minder gespeeld worden dan Bryan ‘Heisenberg’ Cranston. Veel mensen weten echter niet dat hij als jonge acteur een stem deed voor de tv-serie. Heeft Bryan deze rol geaccepteerd uit nostalgie?

Noomi Rapace zal alsnog terugkeren naar de Alien Franchise.

Steven Spielberg zal de vijfde Indiana Jones niet maken zonder zijn vriend George Lucas. Gelukkig voor hem ziet ook hij nog een sequel wel zitten.

Nieuwe details zijn vrijgegeven rond de Star Wars spinoff. We weten onder andere dat James Earl Jones terugkeert als Darth Vader.

Hoewel 3D-films de markt domineren vindt een groot deel van het publiek de techniek nog altijd een veredelde gimmick. De CEO van Dreamworks heeft toegegeven dat zijn bedrijf heeft gefaald als het op 3D aankwam.

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 26. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook. Bekijk ook Sandro en Martijns eerste indruk van The Red Turtle.