Filmweek 34 door Sandro Algra

Filmweek 34 door Sandro Algra. Het was weer een interessante filmweek met een paar opvallende nieuwtjes. Zoals gewoonlijk zal ik de hoogtepunten in categorieën opdelen. Allereerst wil ik een nieuwtje delen met alle Tolkien fans.

Middle-earth Limited Collector’s Edition - Filmweek 34 door Sandro Algra

Peter Jacksons Middle-Earth Limited Collector’s Edition.

We hebben lang gewacht, maar de ultieme uitgave van Peter Jacksons The Lord of the Rings en The Hobbit trilogie is eindelijk hier. Na de aankondiging kwam ook nog eens een filmpje waarin Merry alle details toelichtte. Het gaat hier om een verzameling van de verlengde edities plus nieuwe extra’s, boekjes en een extravagante verpakking. Als je tot nu toe een sloeber bent geweest met het aanschaffen van de films is dit het moment om je 800 dollar eindelijk uit te geven.

Het meest opmerkelijke nieuws

20th Century Fox verfilmt Cluedo - Filmweek 34 door Sandro Algra

20th Century Fox verfilmt Cluedo.

Het is al moeilijk om een videogame te verfilmen, maar een film over het bordspel Cluedo? Aan de ene kant leent het concept van een moordmysterie zich goed voor een film. Maar als je de spelelementen eruit haalt, hoe voorkom je dat het een doorsnee detectivefilm wordt? Een tip, doe wat Martin Scorsese heeft gedaan toen hij Monopolie verfilmde: stop er lekker veel gratuite seks en drugsgebruik in.

Het leukste nieuwtje

'Leap of faith' featurette Assassin's Creed - Filmweek 34 door Sandro Algra

‘Leap of faith’ featurette Assassin’s Creed .

Ik ben altijd voorzichtig positief geweest over de aankomende Assassin’s Creed film. Als ik op een hoog gebouw sta middenin het historisch centrum van een stad heb ik zelf altijd de neiging om een leap of faith te maken. In plaats van CGI te gebruiken heeft men daadwerkelijk een stuntman van 40 meter hoogte laten springen. Nu heb ik wel echt een reden op de film te kijken!

Het dieptepunt

Detective Pikachu - Filmweek 34 door Sandro Algra

Schrijvers gevonden voor Detective Pikachu

Voor elke Assassin’s Creed is er ook een Detective Pikachu, die onlangs nieuwe schrijvers kreeg. Wie heeft bedacht dat dit een goed idee zou zijn voor een eerste live-action Pokémon film? Nu men hier toch aan is begonnen: wat dacht je van het idee om Pikachu Cluedo moorden op te laten lossen?

Trailers en meer beelden

Een nieuwe trailer voor Fantastic Beast and where to Find Them. De film is in november te zien.

Superman is in het zwart gekleed in Justice League? Ik hoop dat hij niet langs een gothic fase gaat.

Superman was niet de enige moordlustige clown met een nieuw kostuum. Kijk hier nieuwe foto’s van de IT remake.

Setfoto’s van de nieuwe Steven Speilberg film. Ik moet zeggen dat dit mij geen echte indruk geeft van waar de film over gaat.

Nieuwe setfoto’s van IT tonen een ‘mysterieus’ huis. Het ziet eruit als elk ander mysterieus huis, dat je ook in een Scooby Doo aflevering zou zien.

Elizabeth Banks is te zien op de foto in Power Rangers, althans: er is een klein beetje van haar te zien.

Men heeft een eerste poster gespot van Spider-Man Homecoming. Geen officiële poster, ook geen foto van hoge kwaliteit… maar blijkbaar genoeg op de hype te voeden.

Hierbij een trailer voor de nieuwe film van Steven Seagal. Laat me eens raden: wordt het een film waarin hij een knorrige man met een paardenstaart speelt die boeven in elkaar schopt? Nee, geen paardenstaart deze keer.

Hands of Stone krijgt een Red Band trailer. Niet vanwege het geweld, maar vanwege de seksuele lading.

Een film over het ontstaan van de aarde en de mensheid… en dan verteld door Galadriel met muziek van Morricone? Die moet ik zien!

Overig nieuws

Martha… eeh… Diane Lane neemt het op voor een veel bekritiseerde scene in Batman v Superman. Zij vindt het heel reëel dat een krijger al zijn haat aan de kant kan schuiven dankzij één simpele realisatie. Kun jij je voorstellen hoeveel conflicten we op zouden lossen als alle wereldleiders een moeder hadden met dezelfde naam?

Ben Shishaw speelt een volwassen Michael Banks in Mary Poppins Returns.

Disney voegt Keira Knightly toe aan de cast van The Nutcracker.

Alweer een nieuwe Sherlock Holmes? Ik zie Will Ferrell niet zo snel een briljante detective spelen.

Ron Howard vertelt waarom Robert Langdon zo lang afwezig was.

Artwork van de nieuwe Transformers film.

De kwaliteit van ondertitelingen gaat achteruit. Iedereen kan tegenwoordig films van ondertitelingen voorzien. Als ik de vertaler van The Godfather advies mag geven: de officiële DVD ondertitelingen zijn makkelijk online te vinden!

John Williams doet weer de soundtrack voor Star Wars Episode VIII. Het zou pas echt een verassing zijn als hij niet terug zou keren.

Een Big Lebowski spin-off, jammer genoeg niet met samenwerking van The Coen Brothers.

Jammer voor de Portman fans, maar zij zal niet meer terugkeren naar het Marvel universum. Kunnen ze voor de verandering niet eens een superheldenfilm maken zonder een vrouwelijke liefdesrol?…

… Blijkbaar niet, want ook de nieuwe Spider-Man heeft zijn eigen Mary Jane, voor de verandering wel een half-zwarte Mary Jane.

Jared Leto in de Blade Runner sequel? Ik gok dat hij een replicant zal spelen.

92 jaar was hij. Arthur Hiller begon zijn carrière als tv-regisseur.

Het is pas officieel als Vin Diesel het zegt! Infinity Wars wordt een crossover met The Avengers en Guardians of the Galaxy.

Prijsvragen

Tevens hebben we nog enkele interessante prijsvragen lopen.

Win een rugzakken en origamiset.

Maak kans op waterflessen en een koeltas.

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 34. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook. Lees hier ook Martijns In de Spotlight bericht over de marketing rond de IT remake.