Filmweek 39 door Sandro Algra

Filmweek 39 door Sandro Algra. Het was weer een interessante filmweek met een paar opvallende nieuwtjes. Zoals gewoonlijk zal ik de hoogtepunten in categorieën opdelen. Allereerst wat nieuws over komende evenementen.

Bats, Bones & Dice afgelast - Filmweek 39 door Sandro Algra

Helaas is de Horror en Halloween convention Bats, Bones & Dice afgelast.

Droevig nieuws voor de liefhebbers. De Halloween Comic Con Bats Bones, & Dice is afgelast. Gelukkig kunnen we nog wel rekenen op Dutch Xmas in Jaarbeurs Utrecht.

Het meest opmerkelijke nieuws

De meest tragische breuk sinds  het einde van The Beatles… Brangelina gaat uit elkaar! Dit nieuws is natuurlijk voer voor tabloid roddels over overspel. Voor onze bezoekers was het eerder een aanleiding om hilarische slechte grappen te maken als: “Ik denk dat Angelina vanavond niet bij Brad pit.”

Het leukste nieuwtje

Ontmoet de makers van Gunhand - Filmweek 39 door Sandro Algra

Ontmoet de makers van Gunhand

Nog maar drie weken voordat de crowdfunding campagne van Gunhand begint! De makers namen alvast de tijd om met ons te zitten voor een uitgebreid interview.

Blog en recensies

De regisseur van de Evil Dead remake is terug met Don’t Breathe. En Erik Jansen is terug met zijn recensie daarvan.

Florence Foster Jenkins bevat een topcast en een zeer ervaren regisseur. Dat kan volgens Guus Tijssen niet meer mis gaan… toch?

Trailers en meer beelden

Weer een CGI Smurfenfilm! Deze staat echter los van de eerdere twee films die uitkwamen. Zullen ze eindelijk hun les hebben geleerd en een fatsoenlijke Smurfenfilm opleveren, in plaats van een ‘hippe’ merchandise gevulde geldkoe?

Kijk je al uit naar de kerstdagen? Bad Santa 2 gaat dan in première!

Na het succes van de laatste Carry Slee verfilmingen verschijnt nu de film Kappen.

Alle Power Rangers zijn op een poster afgebeeld met hun eigen mechs.

Wat hebben we geleerd van de Ghost in the Shell teasers? Niet alleen is Scarlett Johansson niet Aziatisch, ze is ook nog eens niet naakt in beeld!

Keanu Reeves speelt een advocaat in The Whole Truth. Kan hij wel een rechtszaak winnen zonder hulp van de Duivel?

Het gaat nog niet zo goed met het DC universum. Maar na het succes van The Lego Movie, zou Lego Batman daar verandering in kunnen brengen?

Als ik een eenzaam bestaan zou leiden op een ruimteschip dan zou ik van alle mensen waarschijnlijk ook Jennifer Lawrence wekken.

Wat zegt de eerste setfoto van Jumanji ons? Deze film zal zich waarschijnlijk meer in de Jungle afspelen dan zijn voorganger.

Overig nieuws

Nog een actrice die aan dementie leed was Charmian Carr. RIP!

De jonge filmmakers hebben maar liefst 20 duizend euro nodig voor hun project.

Een remake van een Europese romantische komedie? Waarom dacht Netflix dat het een goed idee was om die vent van Fifty Shades of Black te nemen?

Over Fifty Shades… gesproken. Christian Grey heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Robin Hood.

Als je het aan de CEO van Warner vraagt is er nog wel ruimte voor verbetering in de DC films. Wat een statement! Straks vertelt hij ons nog dat Jesse Eisenberg verkeerd was gecast of dat ze Doomsday niet in de trailer hadden moeten stoppen.

Terwijl Warner nog aan zijn films loopt te sleutelen speelt Jared Leto alvast een andere excentrieke clown die de pretentie heeft een artiest te zijn.

Bill Hader speelt de robot in Power Rangers? Nu krijg ik toch best wel zin om die film te zien.

Een nieuwe acteur toegevoegd aan de cast van Pacific Rim 2.

Prijsvragen

Wil je nog meedoen aan onze prijsvragen? De volgende vier staan nog open

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 39. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook.