Filmweek 40 – Volgens Sandro & Dennis

Filmweek 40 zit er weer op. Tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamelen wij al het nieuws van de afgelopen week en zullen we dieper ingaan op nieuws wat ons persoonlijk aansprak. Waar zullen wij mee beginnen? ‘Helden sterven niet’ wordt wel eens gezegd. Ze moeten anders wel allemaal een keer met pensioen.

Hugh Jackman speelt niet al 15 jaar Wolverine, hij IS Wolverine en dat weet iedereen. Sinds de eerste X-Men is hij geen dag ouder geworden. Het is bizar dat hij volgend jaar al afscheid van dit personage zal nemen. Wellicht is dit zijn kans om Daniel Craig te vervangen in de Bond-franchise, eerder had hij dit aanbod nog af moeten slaan. Deze week verscheen de definitieve trailer van Spectre. Of Daniel zijn license to kill hierna inlevert is nog lang geen zekerheid. Volgens zijn contract heeft hij nog één Bond-film te gaan. Hierna kan hij naar hartenlust verder met geld inzamelen voor goede doelen.

Daniel kan maar beter beginnen met een fonds oprichten om het personeel van A-film te onderhouden. 18 medewerkers verloren hun baan met het faillissement van deze distributeur. Is dit allemaal aan piraterij te verwijten? Producenten klagen nogal om het verlies dat ze leiden door illegaal downloaden. Misschien hebben ze dit ook wel aan zichzelf te danken: de meest opwindende films draaien in maar te weinig bioscopen.

Als het aan Vin Diesel ligt is het einde van de Fast & Furious frachise al in zicht. Maar hij wil de reeks niet afsluiten met één laatste film, er komt nog een hele trilogie aan. Colin Firth is zelf de dood te slim af in Kingsman. Als een film maar succesvol genoeg is vind men wel een manier om een sequel te maken. Het vervolg op Trainspotting stond al jaren gepland. Volgend jaar zullen opnames hiervoor eindelijk beginnen. Voor een overleden held is het maar een kwestie van tijd voordat hij in talloze films te zien is, vraag dat maar aan Mahatma Gandhi. Bij Ronaldo willen ze niet eens wachten tot hij dood is.

Voor gepensioneerde helden is het altijd moeilijk om afscheid te nemen. Doc Brown keert nog één keer terug om de wereld te redden. Na ruim 30 jaar wist Ridley Scott Harrison Ford eindelijk over te halen om weer de rol van Blade Runner weer op zich te nemen. Ondertussen maakte Scott de titel van Prometheus 2. Hiermee wordt een duidelijke link gelegd met de Alien franchise. Maar het hoogtepunt van de laatste weken was toch wel het afscheid van onze jeugdhelden Bassie en Adriaan. Doe mee aan de prijsvraag.

Utrecht was deze week het middelpunt van de Nederlandse film. Het Nederlands Film Festival was weer in volle gang. Bij Filmhoek hebben wij onze eigen heldin. Immy recenseerde in een week maar liefst drie toppers: nee niet Rene, Geer & Goor, maar J-Kessels, Holland – Natuur in de Delta en The Paradise suite.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter