Filmweek 42 door Martijn

Week 42 zit er weer op. Tijd voor weer een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik ook dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak.

Wat opviel is dat deze week vrouwenrechten centraal stonden. Actrice Jennifer Lawrence publiceerde de essay ‘Why Dudes Make More Money Than Me’, waarin ze haar onvrede over de inkomensverschillen in Hollywood uitte.

Gelukkig is er ook goed nieuws op het gebied van de emancipatie. Er namelijk kans dat de Mummy in de nieuwe Mummy-reboot een vrouw gaat zijn. Dat zou toch een grote overwinning zijn voor het vrouwelijke geslacht! Daarnaast gaf actrice Jessica Chastain aan graag een Bond-slechterik te willen spelen.

Jessica Chastain

Ik las trouwens dat Paramount gratis films op Youtube gaat zetten. Via het kanaal Paramount Vault kun je een selectie van Paramount-films streamen. De echte blockbusters zijn hier niet te vinden, maar toch vind ik het een goed initiatief.

YouTube-Paramount

Natuurlijk zijn er ook deze week weer wat sequels en reboots aangekondigd. Steven Spielberg gaf aan dat hij misschien een vijfde Indiana Jones film gaat maken, waaraan Harrison Ford aan mee doet. Naast Ford hebben we ook nog Bruce Willis, die meegaat doen aan Die Hard 6. Wie weet zien we beide heren wel terug in The Expendables 4, waarvan tot nu toe alleen zeker is dat Sylvester Stallone weer te zien zal zijn.

Guillermo gaf aan niet meer geïnteresseerd te zijn in het maken blockbusters films. Naar eigen zeggen zal hij voortaan enkel aan kleinschalige projecten beginnen. Het is een opmerkelijke uitspraak. Enkele weken terug meende hij nog te geloven in Pacific Rim 2, die voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Verandert Guillermo snel van mening of stelt hij zich een beetje aan in het geval van een teleurstelling? Van de zomer meende hij ook nog enthousiast te zijn over een samenwerking met gameontwerper Hideo Kojima, nadat de stekker uit hun project Silent Hills werd getrokken. Een maand later riep hij dat hij helemaal klaar is met videogames.

Ook de horrorfilm kwam deze week in het nieuws. De eerste trailer van The Boy kwam online. In deze film heeft een jonge kinderjuffrouw de taak om een pop te verzorgen, en te doen alsof het een echt kind is. Natuurlijk houdt ze zich niet aan alle regels, en uiteindelijk komt het ding tot leven, met alle gevolgen van dien. Dit verhaaltje kennen we al wel van Child’s Play met Chucky, maar toch zag de trailer er niet slecht uit.

Ik kijk er in ieder geval meer naar uit dan naar Paranormal Activity: The Ghost Dimension, waarvan ook een nieuwe trailer verschenen is. Gelukkig wordt dit het laatste deel. Klassieke Slasherfilm Friday The 13th krijgt trouwens een eigen game.

Hebben we deze week trouwens nog wat vernomen van de aankomende Bond-film SPECTRE? Jazeker! Aangezien de première al over 2 weken is, zijn er al verschillende posters verspreid over de bioscopen. Ook is er een TV-spot verschenen waarin Christoph Waltz centraal staat. Ik ben zeer benieuwd hoe Waltz het gaat doen in SPECTRE. Ook leuk, onze James Bond-fan Glenn vond een video waarin alle 362 moorden van James Bond verwerkt zijn.

Wat mij persoonlijk ook aansprak was het nieuws rond de verfilming van het boek A Dog’s Purpose. Dat Bradley Cooper misschien een stem gaat inspreken boeide me niet zo, maar het idee achter het boek vind ik interessant.

Dit was het wel zo’n beetje voor de afgelopen filmweek. We hebben nog een aantal leuke prijsvragen lopen. Doe mee en win leuke filmprijzen!

Als afsluiter heb ik nog het filmpje van Walt Disney, wat gemaakt is ter ere van het 92-jarige bestaan.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter