Filmweek 44 door Sandro

Week 44 zit er weer op. Tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak.

Het is de week van de horror, de week van het steeds populairdere feest Halloween. Mijn Mexicaanse moeder wil hier anders niets van weten. Volgens haar is het een kwestie van Amerikaans cultuurimperialisme dat we dit nu wereldwijd vieren, in plaats van onze eigen traditie Día de Muertos. Het is geen toeval dat James Bond rond deze tijd nou net een tripje wilde maken naar Mexico-Stad. Wat mij betreft is het lange openingsshot, waarin we Bond door de feestvierende menigte zien lopen, het bezoeken van de SPECTRE al waard. Onze recensent Glenn Abbink spreekt hierbij zelfs van Daniel Craigs beste Bond-film.

SPECTRE in filmweek 44 door Sandro

Na een lange en zeer gerichte zoektocht heeft Marvel eindelijk een actrice van Aziatisch afkomst gevonden voor Guardians Of The Galaxy Vol.2. Het is duidelijk dat studio’s voor hun fantasie ruimtefilms graag een diverse cast willen. Vorige week riepen mensen nog op om Star Wars te boycotten omdat die cast te multicultureel zou zijn. Klinkt dit als deja vu? Deze week was het de politie in New York die op een boycot van de nieuwe Tarantino film aandrong. Volgens hen is het ongepast dat een filmmaker die geweld verheerlijkt de stad bezoekt om tegen politiegeweld te demonstreren. Tarantino mag in ieder geval wel trots zijn op zijn prestatie: nu wordt voor de verandering eens een rijke blanke man door de politie onder vuur genomen.

Als je het mij vraag kan de politie zich beter op zijn werk richten in plaats van zich zorgen te maken om de mening van een filmmaker. Waarom gaan ze niet op zoek naar John Travolta? In de trailer van Criminal Activities zien we hoe hij vier vrienden chanteert om ze een moord te laten plegen. Als je een wat luchtigere komedie wilt zien kun je ook alvast de trailer van Daddy’s Home bekijken. Will Ferrell en Mark Wahlberg staan hier voor de tweede keer tegenover elkaar.

Johnny Depps carrière is de laatste jaren er niet op vooruit gegaan. Hij zou zelfs hebben gesproken over het stoppen met acteren. Toch lijkt hij nu selectiever te worden in zijn filmrollen. Het is afwachten of de verfilming van Fortunately, the Milk zo’n interessante nieuwe rol kan bieden. Bruce Willis heeft aan de andere kant geen probleem met het hervatten van zijn rol in Die Hard 6. In die film zullen we echter ook een jongere versie van John McClane zien. Dat geldt niet voor Indiana Jones. Na veel speculatie staat het nu vast dat Harisson Ford dit personage nogmaals zal spelen. George Clooney zien we helaas niet terug in Ocean’s Eleven. Heeft hij het te druk met zijn misdaadfilm Suburbicon? Ik weet het niet. Maar het stokje draagt hij nu over aan een goede vriendin: Sandra Bullock zal de hoofdrol spelen in deze tweede reboot.

Filmweek 44 door Sandro met Indiana Jones

Het is altijd leuk om onze oude filmhelden weer terug te zien. Maar men wordt blijkbaar ook enthousiast van oude slechteriken die 70 jaar na hun verdwijning weer opduiken. De Hitler-komediehit Er ist wieder da zal 28 november eindelijk in Nederland te zien zijn. Wat ik hoop is dat de volgende Dragon Ball Z film ook eens in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

Het was een drukke week op Filmhoek.nl. De stad New York kwam uitgebreid ter sprake in de recensies van Phantom Boy en The Walk. De actiethriller No Escape bracht ons naar Zuidoost-Azië, hoewel je aan de taal niet kon horen om welk land het precies ging. In The Paradise Suite worden maar liefst zeven verschillende talen gesproken. In Immy’s interview met Joost van Ginkel is daar meer over te lezen. Ter viering van het Halloweenfeest heeft Martijn zijn eigen blog geschreven over Horrorfilms. En zoals gebruikelijk sluiten we af met een nieuwe aflevering van Dutch Angle News Reviews.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter