Filmweek 47 door Sandro

Week 47 zit er weer op: een week van onveilige seks, drugs en wielrennen. Het is tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik dieper ingaan op nieuws dat mij persoonlijk aansprak.

Een tijdje terug bezochten we een persdag om met de regisseurs van de animatiefilm Phantom Boy te praten. Het verhaal draait om een jongetje in het ziekenhuis dat buiten zijn lichaam kan treden om misdaden op te lossen. Na het overwinnen van een dodelijke ziekte dacht Lance Armstrong zelf ook dat hij een superheld was geworden. Hij moest en zou ’s werelds grootste wielrenner worden, winnen zat nou eenmaal in zijn bloed. Dezelfde winnaarsmentaliteit is nou juist wat Charlie Sheen ziek maakte. De acteur met tijgerbloed onthulde deze week besmet te zijn met HIV.

Filmweek 47 - Phantom Boy

Video: Persdag Phantom Boy

Laten we het maar eens hebben over een wat vrolijker thema: vampiers. In de documentaire A Place Among the Undead leer je alles over de aantrekkingskracht van deze bloedzuigende filmmonsters. Althans, dat is het geval als dit project voldoende geld binnenhaalt op Kickstarter. Wil je hier aan bijdragen? Dan kan het nu nog! Als het aan mij lag zou er ook een website komen waarop mensen geld kunnen doneren om de productie van een film tegen te houden. Op die manier zouden we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat Fifty Shades of Black en de Memento remake het daglicht nooit zouden zien.

Als je geld wilt ophalen voor een film, probeer dit trucje eens: ga naar Hollywood en pitch de titel van een bekende film met het getal 2 erachter. Je kon deze week niet spreken van een schaarste aan vervolgfilms. We zagen alvast de eerste beelden van Now You see Me 2 en Zoolander 2. Maar let wel op: een sequel kan pas gemaakt worden als je een filmster daarvoor kunt strikken. Met de terugkeer van Val Kilmer is de cast van Top Gun 2 compleet. Rutger Hauer zien we helaas niet terug in Blade Runner 2, maar Ryan Gosling zou een prima plaatsvervanger kunnen worden.

Filmweek 47 - trailer van Zoolander 2

Eerste trailer van Zoolander 2

In de aankomende Baywatch-film zien we een volledig nieuwe cast. Het is wel opmerkelijk dat Rooney Mara nog altijd niet door Sony is gevraagd voor het vervolg op The Girl With the Dragon Tattoo. Wellicht heeft Jennifer Lawrence gelijk als ze zegt dat vrouwen niet gelijk behandeld worden door de filmindustrie. Bij Phillip Seymour Hoffman werd nog overwogen om hem digitaal te recreëren voor een grotere rol in de nieuwe Hunger Games. J-Law werd echter van de posters verwijderd. Matthew McConaughey mag van geluk spreken, hij is persoonlijk door Sony benaderd om in de nieuwe Stephen King-serie te spelen.

Filmweek 47 - Hunger Games posters

Jennifer Lawrence verwijderd van posters in Jerusalem en Bnei Brak

En dan nu een handjevol Star Wars nieuwtjes! Vind je het moeilijk om de promotie rond deze aankomende film nog te volgen? Dan kun je altijd het volgende overzicht bekijken: wij hebben alle tv-spotjes voor iedereen op een rijtje gezet. Wacht maar, de komende jaren zul je niet meer aan deze franchise kunnen ontkomen. Disney heeft namelijk plannen om elk jaar een film uit te brengen. Ik hoop zelf dat ik elk jaar in ieder geval een nieuwe 3D-bril aan mijn collectie toe kan voegen.

Filmweek 47 - Star Wars 3D-bril

Speciale Star Wars 3D-bril ontworpen door Pathé

Met al deze gekte vind ik het wel begrijpelijk dat George Lucas geen interesse meer heeft in blockbusters. Van grote franchises raak je op den duur uitgeput. Ook Peter Jackson houdt zich voortaan liever bezig met kleinere projecten. Hij gaf toe heel onzeker te zijn over zijn rol op de set van The Hobbit. De uitgave van de verlengde editie van de laatste Hobbit-film is waarschijnlijk zijn laatste bijdrage aan de Tolkien saga. Krijg je nog geen genoeg van deze films, dan kun je altijd nog mijn recensies van de Tolkien films bekijken. Deze week besprak ik de geanimeerde versie van The Lord of the Rings door Ralph Bakshi.

Filmweek 47 - The Lord of The Rings

Video: Recensie The Lord of the Rings (1978)

Tot zover mijn overzicht van filmweek 47.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter