Filmweek 7 door Dennis van Elten

Filmweek 7 door Dennis van Elten. Het is weer bijna Oscar-tijd: voor de fans van Leonardo DiCaprio een spannende periode. Gaat DiCaprio wel of niet met een Oscar naar huis? Ondertussen kunnen zijn fans van hem genieten in spelvorm en in een blog over zijn beste sterfscenes.

maxresdefault-1-300x169
George Gaynes is overleden op 98 jarige leeftijd. De lieve en iets klungelige Commandant Lassard is helaas niet meer onder ons. Hoe lang zal het nu duren voordat er een Police Academy remake komt?

Police-Academy-acteur-George-Gaynes-overleden-768x432

Universal wil zich meer richten op monsterfilms. Is dat misschien de reden dat Dolph Lundgren de hoofdrol zal spelen in een Kindergarten Cop sequel? Over recyclen gesproken: we kregen deze week ook nieuwe updates over de vervolgfilms van Ghostbusters, Blade Runner en Predator. Het lijkt erop dat er nog veel nostalgische filmjaren aankomen.

 

Warner Bros. en DC vrezen dat Marvel kijkers niet slim genoeg zijn voor hun superheldenfilms. Ondertussen breekt Deadpool alle records. Zal het jaloezie zijn? We komen er wel achter als Batman v Superman – Dawn of justice uitkomt. De R-Rating van Deadpool bleek overigens een goede zet van Marvel. Nu maar hopen dat de nieuwe Wolverine film en X-Force die ook krijgen.

T7O-mrCE2c6x

Sandro stelt een rassenkwestie ter discussie in zijn tweedelige blog Blanke Man vs de Wereld.

Blanke Man vs. de wereld 2

De opnames van Fifty Shades Darker zijn begonnen en inmiddels zijn er een hoop castleden bekendgemaakt. Gelukkig start Star Wars: Episode VIII ook met filmen. Ondertussen laat James Bond nog even op zich wachten, de makers kunnen zich momenteel namelijk geen Bond-film zonder Daniel Craig voorstellen. De makers van Hellraiser kiezen voor kwantiteit boven kwaliteit. Doug Bradley en Hellraiser-bedenker Clive Barker mogen toekijken hoe de maker van de geflopte Hellraiser: Revelation nog een kans krijgt.

Sasha Baron Cohen was deze week voor een fanscreening van Grimsby in ons kikkerlandje, Filmhoek was hier natuurlijk bij. Ook hebben wij een prijsvraag gekoppeld aan deze film.

IMG_0933

Dutch filmworks heeft de jacht op illegale downloaders geopend. Ze sparen alvast voor de claims tegen privacy schending.

Sandro sluit deze week af met zijn trivia demo van Leo’s Red Carpet Rampage.