Finn’s (Cory Monteith) vertrek uit Glee drugs gerelateerd

Vanochtend liet de baas van FOX entertainment Kevin Reilly weten dat Finn Hudson, het fictieve personage uit Glee gespeeld door wijle Cory Monteith, uit de serie zal worden geschreven in de derde afleveringen van het seizoen. Reilly vertelde:

“Cory’s character will be written off and [it] will deal directly with drug addiction and the circumstances surrounding Cory’s death.”

Reilly voegde toe dat de cast en makers van de serie drugs gerelateerde ‘announcements’ zullen filmen. Tevens werd er aangekondigd dat de opbrengsten van de derde aflevering gedoneerd zullen worden aan een nieuw fonds dat wordt opgezet in de eer van de acteur die vorige maand overleed aan een drugs overdosis.

Reilly legde uit dat ze liever aan het begin van het seizoen de moeilijke en zware taak op zich willen nemen om Monteith’s overlieden te verwerken:

“It would be difficult to come out of the gate right away and then recover.”

Glee is een komische en muzikale televisieserie uit 2009 van Fox. De serie is bedacht door Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan. Het verhaal draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen, de McKinley High’s Glee Club. De fictieve school bevindt zich in Lima (Ohio). Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medescholieren en enkele leerkrachten.