Fire of Love vanaf 14 juli in de Nederlandse bioscoop

De documentaire Fire of Love is vanaf 14 juli 2022 te zien in de Nederlandse bioscoop. Bekijk hieronder alvast een trailer. De Amerikaans-Canadese documentaire is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Sara Dosa. Het volgt de levens en carrières van vulkanologen Katia en Maurice Krafft.

Fire of Love

Fire of Love

Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire en nooit-eerder gemaakte beelden van adembenemende vulkaangebieden.

Regisseur Sara Dosa maakte eerder de docu The Sheer and the Unseen over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen en waagt zich met Fire of Love aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.

De film had zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival 2022 op 20 januari 2022, waar het de Jonathan Oppenheim Editing Award won in de categorie U.S. Documentary. Kort daarna verwierf National Geographic Documentary Films de distributierechten voor de film en won daarmee een biedingsoorlog tegen Netflix, Amazon Studios, Sony Pictures Classics, IFC Films, Universal Pictures en Paramount Pictures.

Fire of Love is vanaf 14 juli 2022 te zien in de Nederlandse bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter