Florence Pugh rol in superheldenfilm Black Widow

De Marvel Studios Black Widow-film heeft mogelijk een actrice gevonden die naast Scarlett Johansson op het grote doek verschijnt. Volgens The Hollywood Reporter is Florence Pugh in gesprek om de rivaal van Natasha Romanoff te spelen in de film. Haar karakter wordt beschreven als “een spion op hetzelfde niveau” als Natasha, en “waarschijnlijk haar morele tegenpool.” In de strips ontstond Yelena Belova in de late jaren ’90 als een rivaal Black Widow. Het klinkt alsof Yelena ook het sjabloon voor dit personage is.

Momenteel is Pugh te zien in de film Fighting with My Family, die vorige maand in de bioscoop verscheen. Ze speelde ook samen met Chris Pine in Outlaw King van vorig jaar. Bovendien verscheen Pugh in de AMC-miniserie The Little Drummer Girl, gebaseerd op de roman van John le Carré.

Black Widow is naar verluidt een prequel op de eerste MCU-verschijning van de heldin in Iron Man 2. Dit betekent vermoedelijk dat we inzicht kunnen krijgen in haar tijd als een KGB-huurmoordenaar voordat Nick Fury en Clint Barton haar rekruteerden om zich bij S.H.I.E.L.D aan te sluiten.

Eerder deze maand ging het gerucht dat Emma Watson ook een rol speelde in de film. Het is echter niet duidelijk of dit de rol van Pugh is of dat Watson voor een andere rol werd benaderd.