Fox annuleert The Passage en The Cool Kids na één seizoen

Het wordt steeds moeilijker voor netwerken om te beslissen of ze hun series willen voortzetten. Fox heeft besloten om zijn dramaseries The Passage en de sitcom The Cool Kids niet te verlengen. Dit meldt Variety.

Gebaseerd op de nieuwe trilogie met dezelfde naam van Justin Cronin, volgde The Passage federale agent Brad Wolgast terwijl hij een band kreeg met de jonge Amy Bellafonte, een meisje dat hij moest kidnappen. Als een mislukt experiment van de Amerikaanse regering een groep ter dood veroordeelde gevangenen tot zeer besmettelijke vampieren maakt, is een weesmeisje misschien de enige die het gevaar kan stoppen.

De serie had hoofdrollen voor Mark-Paul Goselaar (Pitch), Saniyya Sidney (American Horror Story: Roanoke) en Emmanuelle Chriqui (Super Troopers 2). De serie kreeg gemengde kritieken van critici en publiek vanwege het verwarde plot en de sterke optredens.

The Cool Kids, co-gecreëerd door Charlie Day en Paul Fruchbom, vertelde de verhalen van drie mannelijke senioren die in de Shady Meadows Retirement Community wonen, omdat hun oude routines worden ontworteld als een opstandige vrouwelijke inwoner zich bij de groep voegt.

In de hoofdrollen zien we David Alan Grier (In Living Colour), Martin Mull (Arrested Development), Leslie Jordan (American Horror Story) en Vicki Lawrence (The Carol Burnett Show). De serie bleek een hit onder critici en kijkers die dol waren op een frisse kijk op het sitcom-genre met een reeks ongewone personages. Ondanks het gemiddelde van iets meer dan 5 miljoen kijkers, heeft Fox besloten om de serie te annuleren.