Fox maakt werk van reboot The League of Extraordinary Gentlemen

20th Century Fox werkt aan een reboot van The League of Extraordinary Gentlemen. In 2003 werden de comics van Alan Moore en Kevin O’Neill al een keer verfilmd, met in de hoofdrol Sean Connery. Vervolgens maakte Fox in 2013 werk van een televisieserie. De nieuwe film wordt geproduceerd door John Davis, die nu zoekt naar een regisseur.

The League of Extraordinary Gentlemen is een groep Victoriaanse literaire personages, waaronder Allan Quartermain, Capain Nemo, de Invisible Man, Dr. Jekyll en Mr. Hyde en Mina Harker. Zij worden bij elkaar gebracht door de Britse regering om een geplande oorlog van slechteriken Fu Manchu en Professor Moriarty tegen te houden.

De verfilming uit 2003 was echter compleet anders dan het bronmateriaal, hetgeen leidde tot de antagonistische relatie tussen Alan Moore en Hollywood, die nog altijd voortduurt.

The League of Extraordinary Gentlemen reboot

‘s Werelds grootste avonturier, Allan Quatermain, leidt een buitengewone groep individuen met legendarische krachten. Kapitein Nemo, dracula vampier Mina Harker, de onzichtbare man Rodney Skinner, de Amerikaanse geheim agent Sawyer, Dorian Gray en de gespleten persoonlijkheid Dr. Jekyll/Mr. Hyde zijn allen van nature individualisten, maar nu zijn ze genoodzaakt op elkaar te vertrouwen. Hun missie: binnen 96 uur de wereld van zijn ondergang redden.

De film is een verfilming van de gelijknamige stripreeks van Alan Moore en Kevin O’Neill, uitgegeven door WildStorm/DC Comics. De film is geregisseerd door Stephen Norrington op basis van een scenario door James Dale Robinson.

Hoofdrollen werden vertolkt door Sean Connery, Naseeruddin Shah, Peta Wilson, Shane West, Tony Curran, Jason Flemyng, Stuart Townsend, Richard Roxburgh, Max Ryan.

 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter