Francis Lawrence regisseur Battlestar Galactica-film?

In 2014 werd bekend dat Universal Pictures stond te springen om de populaire serie Battlestar Galactica een reboot te geven op het grote scherm. Tot op heden heeft de studio echter geen voortgang weten te boeken. Vandaag werd bekend dat Lisa Joy waarschijnlijk het scenario zal schrijven voor de film en Francis Lawrence (Hunger Games-franchise) zou de regie op zich moeten nemen. Universal wil volgens de laatste berichten de film onderdeel laten uitmaken van een franchise.

Battlestar Galactica (2004) is een sciencefiction-televisieserie gemaakt door Ronald D. Moore. De serie is een remake van de gelijknamige serie uit 1978. Moore’s tv-remake van Battlestar Galactica was een enorme hit voor zowel fans als nieuwkomers. Het is niet bekend of de film zich wel of niet zal gaan afspelen in Moore’s universum.

Battlestar Galactica (1978-1980) gaat over een ver weg gelegen sterrenstelsel waar een groep mensen wonen in wat zij de Twaalf Koloniën noemen. In het verleden waren deze koloniën in oorlog verwikkeld met een robotisch ras genaamd de Cylons. Met behulp van een man genaamd Baltar lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de koloniën, en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip: de Battlestar Galactica. Daar de koloniën onbewoonbaar zijn geworden, besluiten de overlevenden terug te keren naar de planeet aarde, die inmiddels een legende geworden is onder de kolonisten. Onderweg worden ze overal gevolgd en gehinderd door de cyclons, die koste wat het kost de laatste mensen willen uitroeien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter