Free Willy vanaf 6 januari te zien op Netflix

De familiefilm Free Willy is vanaf 6 januari 2022 te zien op Netflix. In de film zit de orka Willy zit gevangen in een veel te klein bassin in het Pacific Northwest waterpark, afgezonderd van zijn familie die in de naburige baai leeft. Niemand begrijpt waarom Willy zo droevig is, behalve een jongen van 12 jaar die weet wat het is om zonder familie te moeten leven. Jesse (Jason James Richter) is een straatjongen die met Willy bevriend raakt en alles riskeert om hem te bevrijden.

Free Willy op Netflix

Jesse is in een pleeggezin geplaatst, maar loopt weg en bekladt het bassin van een dolfinarium met spuitverf. De politie brengt hem terug naar zijn pleegouders met de opdracht alles schoon te maken. Bij de uitvoering hiervan sluit hij vriendschap met Willy, een eigenwijze orka die niet veel van mensen moet hebben en al van jongs af aan in gevangenschap leeft. Juist omdat ze zo gelijk zijn, liggen de twee elkaar wel. Jesse wil alles doen om Willy te bevrijden.

De cast bestaat uit namen als Jason James Richter, Lori Petty, Jayne Atkinson, August Schellenberg, Michael Madsen, Michael Ironside, Richard Riehle, Mykelti Williamson, Michael Bacall, Danielle Harris.

De regie is in handen van Simon Wincer op basis van een scenario door Keith Walker en Corey Blechman. De film bleek een groot succes en in 1995 verscheen het vervolg Free Willy 2: The Adventure Home. In 1997 kwam er het derde deel, The Rescue.

Free Willy is vanaf 6 januari 2022 te zien op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter