FX ontwikkelt serie van Stephen King’s debuutroman Carrie

Volgens Variety bevindt FX zich in een zeer vroeg stadium van het ontwikkelen van een serie van Stephen King‘s klassieker Carrie. De roman, King’s legendarische debuut, concentreert zich op Carrie White, een tiener op de middelbare school die door haar klasgenoten werd gepest, maar met een buitengewoon geschenk: ze kan dingen met haar geest bewegen. Een aardige daad biedt Carrie de kans om normaal te zijn… Tot haar krachten veranderen in een wapen van horror en vernietiging.

Carrie werd eerder geadapteerd in 1976 door regisseur Brian De Palma en schrijver Lawrence D. Cohen. De film ontving twee Academy Award-nominaties, waaronder Beste Actrice voor Sissy Spacek.

Andere adaptaties van het verhaal zijn de Broadway-show Carrie: The Musical uit 1988, de tv-film uit 2002 van David Carson en Bryan Fuller en de remake uit 2013 met Chloe Grace Moretz en Julianne Moore, geschreven door Lawrence D. Cohen en Roberto Aguirre-Sacasa en geregisseerd door Kimberly Pierce.

Carrie voegt zich bij de lijst met King-titels die zijn geadapteerd voor het kleine en grote scherm, waaronder Epix’s Jerusalem’s Lot, MGM’s The Dark Half, CBS All Access’ The Stand en HBO’s The Outsider.