FX’s Legion stopt na seizoen 3

The Hollywood Reporter meldt dat FX’s Marvel-tv-serie Legion eindigt met zijn derde seizoen in juni 2019. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt tijdens de TCA pers tour, waarbij maker Noah Hawley vasthield aan zijn oorspronkelijke plan om de verhaalboog voor de serie te voltooien in drie seizoenen.

Gebaseerd op de Marvel-strips van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz, volgt Legion het verhaal van David Haller (Dan Stevens), een man die geloofde dat hij schizofreen was, maar ontdekte dat hij misschien wel de krachtigste mutant ter wereld was. Met de hulp van een team van specialisten gebruikte David zijn unieke vaardigheden en ontdekte dat hij werd achtervolgd door een kwaadaardige parasiet. Welnu, David is het enige dat Amahl Farouk (Navid Negahban) in de weg staat tot het bereiken van oneindige kracht.

De serie heeft hoofdrollen voor Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris, Amber Midthunder, Katie Aselton, Jean Smart, Navid Negahban, Jemaine Clement en Hamish Linklater.

Noah Hawley fungeert als uitvoerend producent, samen met John Cameron, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Jim Chory. Legion is het nieuwste project van Hawley en Cameron, twee van de uitvoerende producenten van de Emmy en Golden Globe-winnende FX-anthologieserie Fargo. Legion wordt geproduceerd door FX Productions en Marvel Television, waarbij FXP de fysieke productie verzorgt. Het laatste seizoen van Legion gaat in juni van dit jaar in première.