Gaan Black Widow en Mulan rechtstreeks naar streamingdienst Disney+?

Disney bekijkt naar verluidt de opties voor het on-demand uitbrengen van Black Widow op Disney+ in plaats van in de bioscopen. De studio zou ook hetzelfde doen voor de live-action remake van Mulan. Dat beweren diverse insiders. Eén van die opties is dat de film voor een extra bedrag op de streamingdienst gehuurd kan worden.

Bioscopen in heel Noord-Amerika zijn gesloten en zullen dat in de nabije toekomst blijven. Grote studio’s worstelen met wat ze moeten doen met hun films. De eerste reactie was om de releasedata uit te stellen, maar deze huidige situatie met het coronavirus zal mogelijk niet snel verdwijnen.

Black Widow moest in mei in de bioscoop te verschijnen, waarmee de fase 4 van het Marvel Cinematic Universe zou starten. Vanwege de huidige gebeurtenissen hebben Marvel Studios en Disney echter besloten de releasedatum uit te stellen, zonder dat er een nieuwe datum bekend werd gemaakt. Nu overweegt Disney de film on-demand uit te brengen en de bioscoop helemaal over te slaan. Hetzelfde geldt voor Mulan.

De hoofdreden voor de studio zou zijn het mislopen van geld. Disney is hard getroffen door de coronacrisis en zag de afgelopen weken een groot deel van zijn beurswaarde verdampen. Dit komt onder meer omdat de Disney-pretparken gesloten zijn, cruiseschepen niet meer varen en retail is opgedroogd. Disney heeft deze week de streamingdienst verder uitgerold in een aantal Europese markten en films als Black Widow en Mulan trekken natuurlijk veel nieuwe klanten.

Black Widow

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in haar eigen solofilm. Daarnaast zijn er rollen voor Florence Pugh (Midsommar) als Yelena Belova. Belova is een spionne en gebruikt ook de schuilnaam ‘Black Widow’. David Harbour (Stranger Things) speelt de rol van Alexei Shostakov. In de comics wordt Shostakov door de KGB getraind als piloot en agent. Later werd hij de Red Guardian, de Russische tegenhanger van Captain America.

Rachel Weisz (The Favourite) kruipt in de huid van Melina Vostokoff, ofwel Iron Maiden. Zij opereerde als Russische spionne in de schaduw van de legendarische Black Widow. Vostokoff werd uiteindelijk een huurmoordenares. O.T. Fagbenle (Double Wedding) speelt Mason, de potentiële vlam van Romanoff.

De film wordt geregisseerd door Cate Shortland (Berlin Syndrome) op basis van een script geschreven door Jac Schaeffer (The Hustle).

Mulan

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader.

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. Andere rollen zijn er voor Ron Yuan, Jet Li, Utkarsh Ambudkar, Xana Tang en Chum Ehelepola.

De film is geregisseerd door Niki Caro op basis van een scenario door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.