Gal Gadot en Patty Jenkins werken aan Cleopatra remake

Volgens Deadline werken Wonder Woman-duo Gal Gadot en Patty Jenkins opnieuw samen voor een hervertelling van Cleopatra. Paramount Pictures heeft de rechten voor het epos gewonnen, dat wordt geschreven door Laeta Kalogridis (Alita: Battle Angel, Shutter Island).  Volgend Deadline hadden ook Universal Pictures, Netflix en Apple interesse in de film.

Gal Gadot kwam op het idee en zal de hoofdrol spelen in de film en produceren via haar Pilot Wave Motion Pictures naast Jaron Varsano, Jenkins en Charles Roven van Atlas Entertainment. Kalogridis zal dienen als uitvoerend producent. Volgens het rapport nam de actrice deel aan een aantal Zoom-pitchbijeenkomsten. Paramount won de rechten op de film en dit creëerde een urgentie om zo snel mogelijk een bioscoopfilm met een groot budget op de markt te brengen.

Gal Gadot als Cleopatra

Cleopatra kent vele verfilmingen, met als meest opmerkelijke de film uit 1963 met Elizabeth Taylor in de hoofdrol en geregisseerd door Joseph Mankiewicz. Destijds werd die film beschouwd als de duurste film ooit geproduceerd, maar won deze vier Oscars en een flinke (voor die tijd) 57,7 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Hoewel het 20th Century Fox bijna failliet maakte.

Ook opmerkelijk is Sony Pictures’ eigen lang uitgestelde Cleopatra-project van producenten Amy Pascal en Scott Rudin. Het project zag een aantal spraakmakende sterren komen en gaan, waaronder Angelina Jolie en Lady Gaga. Deadline meldt dat Eric Roth momenteel aan dit project werkt en speculeert dat het project van Galdot zou kunnen resulteren in een soort “hardloopwedstrijd” op het grote scherm.

Cleopatra was de beroemde koningin van Egypte die via haar persoonlijke relatie met Caesar de troon besteeg. Later raakte ze verweven met Marc Antony – een relatie die uiteindelijk leidde tot haar ondergang. Er wordt gezegd dat ze stierf door zelfmoord, hoewel de gegevens in dit opzicht verschillen.

Wanneer de film precies uit zal komen, is nog niet bekend. De eerstvolgende samenwerking tussen Gadot en Jenkins staat gepland voor december, namelijk Wonder Woman: 1984.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter