Game of Thrones The Exhibition opening

Dinsdagmiddag vond de opening plaats van Game of Thrones The Exhibition, de tentoonstelling gebaseerd op één van ‘s wereld populairste series van dit moment, in Amsterdam. Wij mochten hierbij aanwezig zijn en je kunt de foto’s hieronder bekijken. Hou de site de komende dagen in de gaten voor verslagen!!

IMG_1172

IMG_1183

IMG_1186

IMG_1189

IMG_1244

IMG_1290

Game of Thrones Exhibition opende zijn deuren voor het publiek op woensdag 27 mei in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam. In navolging van Londen, Stockholm, Tel Aviv, Madrid, Berlijn en Parijs biedt de expositie fans de kans om een exclusief kijkje te nemen in de betoverende wereld van Game of Thrones. Verschillende attributen uit de eerste vier seizoenen, en een selectie niet eerder tentoongestelde voorwerpen uit het nog uit te zenden vijfde seizoen, dompelen fans onder in de wereld van de hitserie.

IMG_1371

IMG_1394

IMG_1429

IMG_1436

IMG_1450

Interactief

De focus van de Game of Thrones Exhibition ligt dit keer op een meer interactieve ervaring. Zo kunnen bezoekers hun favoriete Game of Thrones familie steunen door zich online bij het officiële Huis aan te sluiten voor ze de tentoonstelling betreden. Samen met de ‘Ascend the Wall’ 4D Oculus Rift Virtual Reality Experience en enkele activiteiten biedt de expositie een compleet nieuwe bezoekerservaring. We kunnen ‘Ascend the Wall’ in ieder geval alvast aanraden!

IMG_1210

IMG_1214

IMG_1221

IMG_1233

IMG_1197

IMG_1202

Tweede editie

Het is niet de eerste keer dat de Game of Thrones tentoonstelling in Nederland te zien is. Deze was in mei 2013 te bewonderen in de Amsterdamse Posthoornkerk. De tentoonstelling werd destijds door 21.353 mensen bezocht. Kijk hier ook voor een sfeerimpressie van deze editie.

IMG_1296

IMG_1314

IMG_1326

IMG_1336

IMG_1353

Wil jij nog naar de expo? De gratis toegankelijke tentoonstelling zal dagelijks geopend zijn van 10:00 tot 21:00 uur. Tickets worden nog op 29 en 30 mei aan de hand van tijdvakken toegekend. Op zondag 31 mei – de laatste dag dat de expositie geopend is – worden er geen tickets verstrekt. Bezoekers krijgen die dag toegang op basis van het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe. Voor meer informatie, zie www.GOTExhibit.com.

Foto’s: Young Guns Media

In seizoen 5 van de serie proberen de diverse sleutelfiguren uit Westeros en Essos het ontstane machtsvacuüm te vullen. In Castle Black kost het Jon Snow moeite de eisen van de Night’s Watch in lijn te brengen met die van nieuweling Stannis Baratheon, die zichzelf benoemt tot wettige Koning van Westeros. Intussen maken de Tyrells en een religieuze groepering onder leiding van de raadselachtige High Sparrow het Cersei lastig om het gezag over King’s Landing te behouden en vertrekt Jaime op een geheime missie. Voorbij de Narrow Sea is Arya op zoek naar een oude vriend, terwijl de voortvluchtige Tyrion een nieuwe zaak vindt om voor te strijden. Wanneer het gevaar oploopt in Meereen merkt Daenerys Targaryan dat ze in ruil voor haar geringe macht over de stad meedogenloze offers moet maken.

Terugkerende castleden zijn onder andere Peter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena Headey, Emilia ClarkeKit HaringtonIain Glen, Stephen Dillane, Natalie Dormer, Liam Cunningham, Carice van HoutenAidan Gillen, John Bradley, Sophie TurnerMaisie Williams, Rose Leslie, Jerome Flynn, Isaac Hempstead WrightAlfie Allen, Nathalie Emmanuel, Conleth Hill, Julian Glover, Hannah Murray, Diana Rigg, Indira Varme, Michiel Huisman, Kristofer Hivju, Gwendoline Christie, Iwan Rheon, Dean-Charles Chapman, Michael McElhatton, Tom Wlaschiha.

En nieuwkomers Alexander Siddig, Toby Sebastian, Nell Tiger Free, Keisha Castle-Hughes, Jessica Henwick, Rosabell Laurenti Sellers, DeObia Oparei, Jonathan Pryce, Hannah Waddingham, Enzo Cilenti, Michael Condron en Adewale Akinnuoye-Agbaje.

De bedenkers van de serie David Benioff en D.B. Weiss keren terug als uitvoerend producenten en showrunners voor seizoen 5, welke vooral gebaseerd zal zijn op het vierde en vijfde boek uit George R.R. Martin’s A Song of Ice and Fire boekenreeks.