Game of Thrones wederom meest gedownloade serie

Game of Thrones is weer de meest gedownloade serie van het seizoen. Dit was tevens het geval in 2012. De laatste aflevering van het derde seizoen brak zelfs Game of Thrones download records. De afleveringen die tussen maart en juni werden uitgezonden werden per afleveringen gemiddeld 5.2 miljoen keer gedownload, naast de 5,5 miljoen Amerikanen die de serie kijken als deze op HBO wordt uitgezonden.

Een andere verdeling zie je bij de nummer twee van de lijst, The Big Bang Theory. Daar wordt de serie door 2,9 miljoen mensen gedownload, maar kijken er gemiddeld 20 miljoen Amerikanen als de serie wordt uitgezonden. Eenzelfde verhouding zie je bij How I Met Your Mother (nummer 3) en The Walking Dead (nummer 4).

Een jaar geleden werd een aflevering van Game of Thrones gemiddeld nog maar 4 miljoen keer gedownload. De stijging van 25 procent is volgens David Petrarca, regisseur van de serie, gedeeltelijk te wijten aan de populariteit in de download-scene. Degenen die de show downloaden creëren een buzz die nieuwe kijkers aantrekt en dat heeft meer HBO-abonnementen tot gevolg.

Niet alleen het aantal downloads voor Game of Thrones nam toe, de serie zag ook zijn beoordelingen met gemiddeld een kwart toenemen. Misschien was toen de beruchte Red Wedding scène, waarbij Twitter van boosheid en bedroefdheid ontplofte, nog niet uitgezonden.

In het derde seizoen van de succesvolle HBO dramaserie Game of Thrones weten de Lannisters zich met moeite aan de macht vast te klampen na de brutale zee-invasie van Stannis Baratheon. Ondertussen staan er in het Noorden dingen te gebeuren die het machtsevenwicht dreigen te veranderen. Robb Stark, Koning van het Noorden, krijgt met zware rampspoed af te rekenen wanneer hij probeert zijn overwinningen op de Lannisters uit te bouwen. Over de Muur zetten Mance Rayder en zijn gigantisch wildlingenleger hun onstuitbare mars naar het zuiden voort. Aan de andere kant van de Narrow Sea probeert Daenerys Targaryen – na de hereniging met haar drie snel opgroeiende draken – een leger op de been te brengen. Daarmee wil ze uit Essos afvaren om uiteindelijk de IJzeren Troon te kunnen opeisen.

De serie is gebaseerd op de fantasy boekenreeks door George R.R. Martin. Terugkerende castleden zijn Peter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena Headey, Emilia ClarkeKit Harington, Richard MaddenIain Glen, Michelle Fairley, Charles Dance, Stephen Dillane, Natalie Dormer, Liam Cunningham, Carice van HoutenAidan Gillen, John Bradley, Jack Gleeson, Sophie TurnerMaisie WilliamsSibel Kekilli, Rose Leslie, James CosmoJerome Flynn, Isaac Hempstead WrightAlfie Allen, Nathalie Emmanuel,  Conleth Hill.