Game of Thrones-acteur Peter Vaughan overleden

Acteur Peter Vaughan, vooral bekend van Game of Thrones, is op 93-jarige leeftijd overleden. De Brit is onder meer bekend van zijn rol als Maester Aemon Targaryen (The Maester of the Night’s Watch) in de populaire fantasyreeks.

Dit meldt de BBC na een bericht van Vaughans agent, Sally Long-Innes. Zij meldde:

“This is to confirm that very sadly Peter Vaughan passed away at approximately 10.30 this morning. He died peacefully with his family around him.”

De acteur werd geboren in 1923. Vaughan was sinds de jaren vijftig te zien in tientallen films en series. Hij werd eind jaren zeventig bekend van zijn rol als Grout in Porridge.

Mogelijk was Vaughans meest opvallende filmrol de vader van het personage van Anthony Hopkins in The Remains of the Day (1993). Hij werd ook gecast in Terry Gilliam’s The Man Who Killed Don Quixote, maar had geen materiaal geschoten voordat dat project werd verlaten. Hij verscheen eerder voor Gilliam in Time Bandits en Brazil. Vaughan verscheen als een dreigend personage in Straw Dogs (1971) en met Bill Murray in de film The Razor’s Edge in 1984. In 1996 verscheen hij als Giles Corey in The Crucible, en in 1997 was hij te zien naast Robert Carlyle en Ray Winstone in Face. In 1998 speelde Vaughan Bishop Myriel in Les Misérables, samen met Liam Neeson.

R.I.P. Peter Vaughan 1923 – 2016