Game of Thrones seizoen 4 plotdetails

De titels van de eerste afleveringen van HBO-serie Game of Thrones seizoen 4 zijn vrijgegeven. En die geven grote hints over wat we kunnen verwachten van de eerste afleveringen.

*** Let op spoilers ***

Season 4, Episode 1: “Two Swords.” Running time: 58 minutes
Season 4, Episode 2: “The Lion and the Rose.” Running time: 52 minutes
Season 4, Episode 3: “Breaker of Chains.” Running time: 56 minutes
Season 4, Episode 4: “Oathkeeper.” Running time: 54 minutes

Two Swords refereert waarschijnlijk aan de twee zwaarden die gemaakt zijn door Ned Stark’s zwaard Ice om te smelten. Tywin Lannister gaf het ene zwaard (Oathkeeper) aan Jaime en het andere (Widow’s Wail) aan King Joffrey. The Lion and the Rose zou kunnen verwijzen naar het huwelijk van Joffrey en Maraery Tyrell. Een belangrijke gebeurtenis, die we kunnen verwachten later in het seizoen.

Breaker of Chains verwijst naar Daenerys en de verovering van de slavenstad Mereen. Oathkeeper is een lastige, maar we verwachten dat dit het moment is waarop Jaime zijn zwaard aan Brienne geeft waardoor ze haar missie om Sansa Stark te redden kan vervullen. Waar Sansa is en hoe is ze vertrokken? Laten we zeggen dat iets waar hierboven naar gehint wordt King’s Landing onveilig maakt voor Sansa.

HBO heeft eerder laten weten dat er vanaf seizoen vier afgeweken wordt van een vast stramien, waardoor de grootste gebeurtenis als cliffhanger werden bewaart tot aflevering negen.

Terwijl de Lannisters worstelen om hun eigen ego’s te overwinnen en het gezag over de Iron Throne te behouden, dreigt er voortdurend gevaar van buitenaf. Stannis Baratheon bouwt zijn leger weer op bij Dragonstone; de Night’s Watch lijkt het af te leggen tegen het optrekkende leger van Mance Rayder; en Daenerys Targaryen staat met een drietal draken op het punt om de Iron Throne te heroveren.

Game of Thrones is een razend populaire fantasyserie op HBO die in 2011 van start ging. De reeks is gebaseerd op de A Song of Ice and Fire boeken van George R.R. Martin, die zelf ook een aantal seizoenen bij de serie betrokken was.

De cast bestaat uit onder andere Peter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena Headey, Emilia ClarkeKit HaringtonIain Glen, Charles Dance, Stephen Dillane, Natalie Dormer, Liam Cunningham, Carice van HoutenAidan Gillen, John Bradley, Jack Gleeson, Sophie TurnerMaisie WilliamsSibel Kekilli, Rose Leslie, Jerome Flynn, Isaac Hempstead WrightAlfie Allen, Nathalie Emmanuel, Conleth Hill, Julian Glover, Hannah Murray, Diana RiggPedro Pascal, Indira Varme, Michiel Huisman, Kristofer Hivju, Gwendoline Christie, Iwan Rheon, Ciarán Hinds.

Game of Thrones seizoen 4 gaat 6 april 2014 van start.