Martin Scorsese komt met Gangs of New York serie

Filmmaker Martin Scorsese gaat volgens bronnen een Gangs of New York serie regisseren. Het gaat om een reeks gebaseerd op de gelijknamige film.

De serie gaat blijkbaar gericht zijn op enkele personages welke niet in de film voorkomen. Het scenario zal door Brett Leonard geschreven worden. Er is momenteel nog geen televisiezender of streamingdienst aan Gangs of  New York verbonden.

Gangs of New York serie

Gangs of New York is een Amerikaanse historische dramafilm uit 2002, ook geregisseerd door Martin Scorsese. Het ambitieuze filmproject werd gedurende meer dan dertig jaar ontwikkeld en sleepte 10 Oscarnominaties in de wacht.

In de film keert Amsterdam na jaren terug naar Manhattan, om wraak te nemen op William Cutting, alias Bill the Butcher (Daniel Day Lewis). Hij is de invloedrijke leider van een anti-immigranten bende, die Amsterdams vader heeft vermoord. Amsterdam probeert te infiltreren in Bills bende om zo wraak te nemen voor de dood van zijn vader. Dat wordt moeilijk als hij Jenny Everdeane (Cameron Diaz) ontmoet. Jenny is een mooie, onafhankelijke vrouw en zakkenroller. Jenny heeft ook een verleden waardoor Amsterdams plan dreigt mis te lopen.

De film werd geschreven door Kenneth Lonergan, Steven Zaillian en Jay Cocks. De hoofdrollen waren weggelegd voor Leonardo DiCaprio, Daniel Day Lewis, Cameron Diaz.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter