Gastheer van Inside the Actors Studio James Lipton overleden

James Lipton, die vooral bekendstond voor het hosten van de tv-serie Inside the Actors Studio, is overleden op 93 jarige leeftijd. Liptons vrouw Kedakai Turner bevestigde aan TMZ dat hij maandagochtend in zijn huis aan blaaskanker stierf. Ze zei:

“There are so many James Lipton stories but I’m sure he would like to be remembered as someone who loved what he did and had tremendous respect for all the people he worked with.”

In Inside the Actors Studio interviewt James Lipton ‘s werelds meest getalenteerde artiesten, variërend van acteurs, regisseurs, muzikanten en komieken, waaronder Al Pacino, Gwyneth Paltrow, Amy Adams, Glenn Close, Morgan Freeman en Hugh Grant. In het publiek zitten voornamelijk studenten, die tijdens de interviews de kans krijgen om vragen te stellen aan de gast. Het programma begon als een seminar voor studenten van de Actors Studio Drama School. Het debuteerde op Bravo in 1994 en liep tot 2018, toen hij ervoor koos om zich terug te trekken uit de show. Het werd genomineerd voor 21 Emmy tijdens de reeks.

Lipton stond bekend om zijn uitgebreide interviewtechniek en maakte indruk op zijn gasten met zijn liefde voor het vak en hun werk. Hij begon als acteur voordat hij begon te schrijven voor een aantal soapseries. Hij speelde in een aantal Broadway-toneelstukken voordat hij achter de schermen als schrijver en tekstschrijver optrad. Lipton gaf ook toe dat hij als pooier werkte in Parijs in de jaren vijftig.

R.I.P. James Lipton 1926 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter