Geen nieuw seizoen voor Once Upon a Time in Wonderland

De laatste aflevering van Once Upon a Time in Wonderland wordt komende week uitgezonden. De spin-off serie zal echter geen vervolg krijgen. ABC heeft besloten niet voor een tweede seizoen te gaan. Bedenkers Edward Kitsis en Adam Horowitz wilden in eerste instantie maar één seizoen maken, maar op den duur ontstond de hoop op meerdere. Waar Once Upon a Time populair genoeg is om de fans nieuwsgierig te houden, gold dit niet voor Once Upon a Time in Wonderland.

De reeks is bedacht door schrijvers Edward Kitsis, Adam Horowitz, Zack Estrin en Jane Espenson en gaat over Alice, die naar Wonderland reist om haar geliefde Cyrus te redden. Hierbij krijgt ze hulp van de sarcastische Will Scarlet en de zenuwachtige White Rabbit. Echter, niet iedereen is te vertrouwen en Alices vijanden zijn niet gemakkelijk te verslaan. Het verhaal is licht gebaseerd op het verhaal Alices Adventures in Wonderland van Lewis Carroll.

In Victoriaans Engeland vertelt de jonge, mooie Alice een onmogelijk verhaal over een vreemd nieuw land aan de andere zijde van een konijnenhol. Een onzichtbare kat, een waterpijp rokende rups en speelkaarten die kunnen praten zijn maar een paar van de fantastische dingen die ze heeft gezien tijdens haar avontuur. Dit verwarde meisje moet wel gek zijn. Haar artsen willen haar genezen met een behandeling waardoor ze alles zal vergeten. Alice lijkt er klaar voor te zijn om alles achter zich te laten, vooral de pijnlijke herinnering aan de geest waar ze verliefd op werd en die ze voor altijd heeft verloren: de knappe en geheimzinnige Cyrus. Maar in haar hart weet Alice dat deze wereld echt is, en op het nippertje kunnen de sardonische Hartenboer en het onstuitbare Witte Konijn haar redden van dit lot. Samen duiken de drie in het konijnenhol en komen terecht in een wonderland waar niets onmogelijk is.

De serie had hoofdrollen voor Sophie Lowe, Michael Socha, Emma Rigby, Naveen Andrews, Peter Gadiot, John Lithgow.