George Clooney maakt miniserie Catch-22

George Clooney gaat een zes afleveringen durende miniserie regisseren die gebaseerd is op Joseph Hellers boek Catch-22 voor Paramount Television en Anonymous Content. Clooney zal tevens een van de hoofdrollen spelen. Catch-22 speelt zich af in het door de Tweede Wereldoorlog geteisterde Italië, en laat zien hoe een Amerikaanse piloot genaamd Yossarian alles moet doen wat hij kan om naar huis te kunnen. Clooney zal de rol spelen van kolonel Catchcart.

De zesdelige adaptatie van Catch-22 vertelt het verhaal van John Yossarian, de bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht, terwijl hij gefrustreerd raakt over zijn positie en het feit dat zoveel mensen hem proberen te vermoorden, ook al kennen ze hem niet en hij kent ze niet. Hij wordt ook opgehouden door de sinistere regel dat als een piloot vraagt ​​om zijn missies niet te doen, ze gezond zijn en niet in aanmerking komen om uit dienst te treden, terwijl degenen die gewillig in gevaar blijven als krankzinnig worden beschouwd.

De Australische regisseurs Luke Davies (Lion) en David Michod (War Machine, The Rover) zullen het script schrijven van de miniserie en daarnaast ook dienst doen als uitvoerend producenten (samen met Clooney en Grant Heslov). Mike Nichols regisseerde in 1970 eerder een verfilming van het boek. Alan Arkin speelde toen de hoofdrol.