Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman overleden op 75-jarige leeftijd

De invloedrijke comedyregisseur Ivan Reitman is op 75-jarige leeftijd overleden, dat bevestigt zijn familie. De kinderen Jason Reitman, Catherine Reitman en Caroline Reitman zeiden in een gezamenlijke verklaring:

“Our family is grieving the unexpected loss of a husband, father, and grandfather who taught us to always seek the magic in life. We take comfort that his work as a filmmaker brought laughter and happiness to countless others around the world. While we mourn privately, we hope those who knew him through his films will remember him always.”

Ivan Reitman overleden

Reitman, die in de jaren 70 films begon te produceren, waaronder National Lampoon’s Animal House, werd in de jaren 80 een schrijver en regisseur. Stripes uit 1981 met in de hoofdrol Bill Murray en Harold Ramis was een hit met een brutowinst van $ 85 miljoen op een budget van $ 10 miljoen. Reitman volgde dat op met Ghostbusters, dat onderdeel werd van de popcultuur werd en bijna $ 300 miljoen binnenhaalde aan de kassa. Reitman zou het vervolg, Ghostbusters II, gaan regisseren en nauw samenwerken met Arnold Schwarzenegger aan Twins, Kindergarten Cop en Junior.

Het succes van Reitman ging door in de 21e eeuw, want na Evolution met David Duchovny in de hoofdrol, zou Reitman My Super Ex-Girlfriend regisseren en No Strings Attached schrijven en regisseren, wat bijna $ 150 miljoen opleverde met een budget van $ 25 miljoen. Zijn laatste film was Draft Day uit 2014 met Kevin Costner en Jennifer Garner in de hoofdrol.

R.I.P. Ivan Reitman 1946 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter