Glee verwerkt Cory Monteith’s dood in aflevering

Ryan Murphy, de bedenker van Glee, zei dat de muzikale serie de recente tragische dood van Cory Monteith in een aflevering zal verwerken. Murphy zei dat de serie twee eerder geschreven afleveringen zal uitzenden, welke een eerbetoon geven aan The Beatles en tevens één waar de dood van Cory’s personage Finn in verwerkt zal zijn. De aflevering wordt geschreven door Murphy en co-bedenkers Brad Falchuk en Ian Brennan. Deze zullen contact onderhouden met Cory’s vriendin Lea Michele.

Hierna volgt een lange pauze voor de serie, welke aan seizoen 5 begint op 26 september in Amerika. Zoals eerder vermeld, is Cory Monteith op 13 juli overleden. Nu is bekend dat dit kwam door een overdosis aan drugs en alcohol.

Het besluit om verder te gaan met de opnames was een gezamenlijke. Deze werd gemaakt door de cast en crew, inclusief Lea Michele, zei Murphy. Zij besloot dat de beste manier om de dood van Cory te verwerken is, om weer aan het werk te gaan. Er zullen hulpverleners op de set aanwezig zijn gedurende twee weken om ze bij te staan.

Monteith was openhartig over de strijd tegen zijn drugs- en alcohol verslaving, en Murphy deed mee aan een interventie die op de set plaats vond. Dit had tot gevolg dat Monteith in maart 2013 zich in een afkickkliniek incheckte.