Godzilla vs Kong 2 officieel in productie

Bijna een jaar na de bioscooprelease van Godzilla vs. Kong, lijkt het erop dat Legendary al is begonnen met het pre-productieproces voor Godzilla vs. Kong 2, het titelloze vervolg in de MonsterVerse-franchise. Vorig jaar verschenen de eerste berichten over de ontwikkeling van het project, maar de studio bevestigde noch ontkende het bestaan ​​ervan.

Nu, in een recent persbericht van Screen Queensland, is bevestigd dat Legendary vooruitgang boekt met het vervolg op Godzilla vs. Kong, dat later dit jaar in Australië in productie zal gaan. Net als Kong: Skull Island en Godzilla vs. Kong, wordt verwacht dat het naamloze project zal filmen op “locaties aan de Gold Coast en het zuidoosten van Queensland”. Premier Annastacia Palaszczuk zei in een verklaring:

“We are delighted to welcome producers Legendary Pictures back to Queensland, following the filming of Kong Skull Island and Godzilla vs. Kong in the state in 2016 and 2019 respectively. It’s clear our highly skilled local crew, diverse locations and first-rate facilities were definite draw cards for them to come back again.”

De komende vijfde film van de blockbuster-franchise zal een economische boost van $ 79,2 miljoen opleveren voor Queensland, evenals het creëren van 505 banen voor lokale cast en crew en 750 extra’s.

Verdere details over het project worden nog geheim gehouden, maar de eerste berichten vorig jaar suggereerden dat het mogelijk de titel Son of Kong zou krijgen. Het is onduidelijk of Adam Wingard zou terugkeren als regisseur of niet. Het project wordt wederom geproduceerd door Eric McLeod. McLeod zei:

“The highly skilled crews, first-rate facilities, and unique locations make filming in Australia a great experience. The support from both the federal government as well as Queensland has always been critical to our success in achieving a high level of filmmaking and an unparalleled audience experience.”

Na te zijn uitgesteld vanaf een releasedatum in november 2020 vanwege de COVID-19-pandemie, werd Godzilla vs. Kong op 24 maart 2021 in de bioscoop internationaal uitgebracht en in de Verenigde Staten op 31 maart. Hier verscheen de film gelijktijdig in de bioscoop als op HBO Max. In Nederland moeten we nog wachten tot 29 april.

Godzilla vs. Kong 2

In Godzilla vs. Kong nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden, samen met Jia, een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden echter onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht. De epische confontatie tussen deze twee titanen – die wordt beïnvloed door onzichtbare krachten – is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.

De film is een vervolg op Godzilla: King of the Monsters en Kong: Skull Island. De meest recente film in Legendary’s MonsterVerse, Godzilla: King of the Monsters, verscheen deze zomer in de bioscoop. Het eindigde met Godzilla die zijn rechtmatige plaats innam als de heerser van alle Titanen. Helaas was de film een ​​financiële teleurstelling, met een winst van slechts $385,9 miljoen, tegen een budget van $200 miljoen.

De film is geregisseerd door Adam Wingard op basis van een scenario door Eric Pearson en Max Borenstein.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Jessica Henwick, Julian Dennison, Kyle Chandler en Demián Bichir.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter