Goldfinger actrice Margaret Nolan overleden

Actrice en model Margaret Nolan is overleden. Ze werd wereldberoemd als Dink in de James Bond-film Goldfinger uit 1964. Margaret Nolan is 76 jaar oud geworden. Dit meldt Variety.

Margaret Nolan overleden

Nolans rol in Goldfinger was klein, maar iconisch. Daarnaast staat ze als goud beschilderde Bondgirl op de posters, elpees en ander promotiemateriaal. Ook schitterde ze in de title sequentie als Golden Girl. Na haar bekendheid als Goldfinger model sloeg ze de kans af om in die hoedanigheid twee jaar lang de wereld over te reizen, omdat ze liever aan haar acteer carrière wilde werken.

De in Londen geboren actrice was gedurende de jaren 60 en 70 in diverse producties te zien, zowel in films als op het toneel. Ze acteert na de James Bond-film in 59 andere televisie en filmproducties. Halverwege de jaren 80 stapte ze tijdelijk uit de filmwereld, om in 2011 weer even terug te keren. Inmiddels had Nolan toen ook een andere passie ontwikkeld en richtte ze zich op fotomontages. Dit leidde tot verschillende exposities in galerieën in Londen. Vorig jaar speelde ze nog een kleine rol in Last Night in Soho van regisseur Edgar Wright.

Nolan is de tweede Bondgirl die binnen een maand overleed. Diana Rigg, Bondgirl in On Her Majesty’s Secret Service, overleed 10 september aan kanker.

R.I.P. Margaret Nolan 1943 – 2020